Millet İttifakı'nı reddedip Cumhur İttifak'ına geçmesiyle HÜDA PAR, yalan ve iftiralarla tüm algı operasyonlarının hedefi oldu. HÜDA PAR'a yönelik şimdi de farklı bir algı operasyonu gerçekleştirildi.

SAHTE HESAPLA PROVOKASYON

Babala TV'de soru soran genç bir kız üzerinden algı operasyonu yapan HÜDA PAR logolu sahte bir hesap, muhalifleri kışkırttı.

Algı operasyonu ile genç kızı hedef alan sahte hesap, kendisini HÜDA PAR'ın resmi sosyal medya hesabı göstererek ters yönde algı yaptı.

Yüksek takipçili muhalif sosyal medya kullanıcıları ise, her nasılsa yeni hesabın ilk tweetini fark ederek algı operasyonuna ortak oldu. Hesap incelendiğinde 'fake' olduğu açıkça görülmesine rağmen HÜDAPAR hedef alındı.

İLK TWEETİ KARA PROPAGANDA YAPTIĞI PAYLAŞIM OLDU

HÜDAPAR'a yönelik yeni bir algı operasyonu yapan sahte hesap, hesabın altını doldurarak yeni hesap görüntüsü vermemeye çalıştı. 

Sahte hesabın, onlarca retweetten sonra Babala TV'de soru soran katılımcı bir genç kız hakkında tweet attığı görüldü.

HER NASILSA YENİ HESABIN TWEETİNİ MUHALİF GRUPLAR FARKEDİP KÖPÜRTTÜ

HÜDA PAR'a ait bir hesapmış gibi davranan tweetin sahte olduğu açıkça görülürken Ozan Balık isimli muhalif, sahte hesabın HÜDA PAR Gençli Kolları olduğunu öne sürerek hedef aldı.

Her nasılsa muhalifler tarafından fark edilen sahte yeni hesap, binlerce kez alıntılanarak HÜDA PAR'a karşı nefret kusuldu. 

Hesabın sahte olduğu ortaya çıkmasına rağmen algı operasyonunu sürdüren Ozan Balık, tweeti silmedi. 

HESABI 1 GÜN ÖNCE AÇTI

25 Mayıs'ta açtığı görülen operasyonel hesap, önce geçmişteki HÜDA PAR kaynaklı hesapların tweetlerini paylaşmaya başladı.

İlk olarak 18 Mayıs'ta HÜDA PAR'ın resmi hesabında yer alan bir tweeti retweet yapan sahte hesap, ikinci retweetini ise 25 Mayıs'ta (dün) gerçekleştirdi. Üçüncü tweeti ise 19 Mayıs'taki bir tweet oldu.

TAKİPÇİLERİNİN ÇOĞU DA SAHTE

Birkaç günlük sahte hesabın takipçilerinin büyük çoğunluğunun da sahte olduğu gözlemlendi. 

HÜDA PAR'DAN ALGI OPERASYONUNA TEPKİ!

Muhalif grupların sahte hesap üzerinden hedef aldığı HÜDA PAR'dan alçak provokasyona tepki geldi. 

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Hamdullah Er, sosyal medya hesabından açıklama yaparak hesabın kendilerine ait olmadığını belirtti. "Hangi yalanınıza yetişelim şaşırdık doğrusu." tepkisini gösteren Er, "HÜDA PAR Gençlik Kolları diye paylaşılan hesabın partimizle hiçbir ilgisi yoktur. Mayıs 2023'te açılan hesabın operasyonel olduğu açıktır." ifadesinde bulundu. Er, hukuk önünde hesaplaşacaklarını da bildirdi. 

Yorumlar 0 Yorum Var