Türkiye, 28 Mayıs'ta sandık başına giderek cumhurbaşkanını seçti. Yüzde 52,2 oy alan Recep Tayyip Erdoğan bir kez daha cumhurbaşkanı olurken, muhalefetin adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise girdiği 12'nci seçimden de mağlup ayrıldı.
"GERÇEKÇİ DEĞİLSİNİZ KENDİNİZLE YÜZLEŞMEZSENİZ KAYBETMEYE DEVAM EDECEKSİNİZ"
CHP yandaşı gazeteci Nevşin Mengü, muhaliflerin 'Suriyeli' iddialarına yeni bir iddia ile karşılık verdi. "Suriyeliler oy verdi de Erdoğan kazandı demek de gerçekçi olmuyor." diyen Mengü, "Bununla yüzleşmezsek muhalefet kaybetmeye devam edecek" ifadelerini kullandı. Ayrıca CHP'nin seçim öncesinde Suriyeli seçmenle alakalı herhangi bir politikası ve endişesi olmadığını ifade etti.
Yabancı seçmenin Türkiye seçimlerine etki oranının toplamda yüzde 0,4 olduğunu vurgulayan Mengü'nün açıklamaları şöyle:
"Suriyeliler oy verdi de Erdoğan kazandı demek de gerçekçi olmuyor. Yüzleşmezsek muhalefet kaybetmeye devam edecek. 235 bin seçmen bunların sayısı, bunu CHP'liler söyledi. CHP'nin de böyle bir endişesi yoktu.'' ifadelerini kullandı.
-
Ertuğrul Aksu
01.06.2023
02:03
Bu gerçeği seçim öncesi söyleyecektiniz. Adamı gazlayıp durdunuz.
Beğen
-
Misafir
30.05.2023
12:52
Ezildik yenildik adam bizi yendi deyin artık
Beğen
/ 1 kişi beğenmiş
-
Misafir
30.05.2023
09:29
" Diplomalı cahiller " daha güzel yakışırdı
Beğen
/ 2 kişi beğenmiş
-
Murat
30.05.2023
08:49
Kaldı ki bu Suriyelilerinde Hatay Defne 'dekiler gibi çoğu KK'ya oy vermişte olabilir.
Beğen
/ 3 kişi beğenmiş
-
Feyzullah
30.05.2023
08:47
Ülkemizde 3.5 milyon Rus var onlara neden gönderelim demiyorsunuz.. aynı dinden misiniz
Beğen
/ 7 kişi beğenmiş
Daha fazla yorum görüntüle