12. seçimini de kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu'na hem CHP içinden hem de muhalif medyadan eleştiriler gelmeye devam ediyor. Oda TV yazarı Soner Yalçın, Kılıçdaroğlu'nun trajiden çıkıp komediye dönen durumunu yazdı.

CHP'de 14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta seçimlerin kaybedilmesi sonrası parti ve muhalif medya ikiye bölündü. Bazıları, Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başarısızlığını kabul ederek genel başkanlığı bırakmasını istiyor. Diğer kesim ise, Kılıçdaroğlu'nun 12 seçim kaybetmesine rağmen hala başarılı olduğunu savunuyor.

Odatv yazarı Soner Yalçın, CHP'deki durumu görmezden gazetecileri eleştirdi. Eleştirinin değerini kaybettiğinin altını çizen Yalçın, eleştiri yapmayan medyayı, "Gözü kapalı parti iktidarına tapınan müritlik" ifadeleriyle tanımladı. 

Kılıçdaroğlu'nun düştüğü durumun trajik olmaktan çıkıp komedi haline geldiğini de belirten Yalçın, yazısında şu ifadeleri kullandı: 

"Parti-devlet eleştirisi yapanların bir şekilde benzerini parti-tek adam olarak sürdürmüyor mu? İktidara geldiklerinde parti-devlet anlayışını benimseyeceklerinden nasıl kuşku duyulmaz? Partinin bürokratikleşmesine tek cümle eleştiri yapmadan, yeni nasıl inşa edebilir? Bürokratikleşme Sovyetler Birliği’ni yıktı!

Döneklerin liboş tezleri ile CHP’nin uçurumun kenarına getirildiğini kimse kavrayamıyor mu? Demokratikleşme sadece laflarında var, pratiklerinde ne yapacakları belli değil mi?

Bakın: Mesele sadece seçim sonucu/ oylar değil, Atatürk'ün partisi CHP elden gitti-gidiyor! Çatlak yarattılar ve bunu giderek büyütüyorlar. Maksatlıdır.

Bu ideolojik yıkıma sessiz nasıl kalınır? Bu susuşlar ile sağa savruluşun meşrulaştırılması nasıl kabul edilebilir? Bu nasıl Atatürkçülük?

Sahiden bu derece mi siyasallıktan uzaklaştırıldınız? Neyse.

Sıradanlaştırılan CHP’de radikal değişim zamanı gelip çatmıştır.

Koltuk sevdalısı Kılıçdaroğlu’nun hali artık trajedi değil, komedidir..."

Yorumlar 0 Yorum Var