28 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimini açık ara farkla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kazandı. 7'li koalisyona yüzde 5'e yakın fark atan Erdoğan, yüzde 52,18 oy oranıyla yeniden seçildi. 

SEÇİMİ HAZMEDEMEDİLER, 'GEZİ KALKIŞMASI' ÇAĞRISI YAPTILAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçilmesini hazmedemeyen muhalif medya, Gezi Kalkışması'nı hatırlatarak muhalif seçmeni kışkırtmaya çalıştı.

Gezi Kalkışması'na benzer bir isyan için çağrı yapan Birgün gazetesi dün "Umudu yitirme Gezi'yi hatırla" ifadesiyle manşet atarken, bugünkü manşetinde ise "Gezi direnişi yol gösteriyor" ifadesiyle adeta isyan çağrısı yaptı.

Manşet başlığının altındaki spotta ise Birgün gazetesinin "İktidarın korkulu rüyası" ifadesini kullanması dikkat çekti. 

GEZİ İSYANINI YENİDEN TETİKLEME GİRİŞİMİ: 59 GÖZALTI

Öte yandan Gezi isyanını yeniden canlandırmaya çalışan bir grup, Beyoğlu Sakız Ağacı Sokak'ta toplanan Türkiye Komünist Partisi üyeleri, İstiklal Caddesi'nde ellerindeki döviz ve pankartlarla slogan attı.

Bölgede güvenlik önlemi alan polis ekipleri, Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen ve uyarılara rağmen dağılmayan gruba müdahale etti. 

Taksim Meydanı ve çevresinin yanı sıra Maçka Parkı'nda toplanarak izinsiz gösteri yapan gruplara da polis tarafından müdahale edildi. İzinsiz gösterilerde gözaltına alınan 59 kişi emniyete götürüldü.

_________________________

ERDOĞAN'DAN GEZİ KALKIŞMASI'NI BİTİREN HAMLE

Birçok ajanın ve örgütün dahil olduğu Gezi Kalkışması'nı bitiren hamle ise dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın miting hamleleri oldu. Mitinglerde milyonlarca kişiye hitap eden Erdoğan, Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'nın boşaltılması çağrısında bulundu.

MİLLET YALNIZ BIRAKMADI: ERDOĞAN'A GÖRKEMLİ KARŞILAMA

3 Haziran'da çıktığı Fas, Cezayir ve Tunus gezisinden 7 Haziran gecesi saat 3.00'da dönen Erdoğan'ı, Atatürk Havalimanı'nda on binlerce kişi karşıladı.

'MİLLİ İRADE' GEZİCİLERİN 'KORKULU RÜYASI' OLDU

Atatürk Havalimanı'ndaki karşılamanın ardından İstanbul ve Ankara'da "Milli İrade'ye Saygı" mitingleri düzenlendi. "Milli İrade'ye Saygı" mitinglerinin ilki 15 Haziran'da Ankara'da gerçekleşti. İkincisi ise 16 Haziran günü İstanbul'da Kazlıçeşme'de düzenlendi.

Kazlıçeşme'de 1 milyon 250 bin kişinin katıldığı "Milli İrade'ye Saygı" mitinginde 28 Mayıs'ta başlatılan sivil isyan hareketine 'dur' denildi. 

Milletin Başbakan Erdoğan'a sahip çıkması Gezi'deki isyan havasını söndürdü. 16 Haziran'da büyük oranda boşaltılan Gezi Parkı, kalan işgalci vandallar ise 31 Mayıs'ta temizlendi.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Mehmet 01.06.2023 14:54
    Allah zalimlere fırsat vermesin
  • Mehmet 01.06.2023 14:53
    Bu devlet sizi öyle bir gezdirirki gözünüzü uşağı olduğunuz devletlerde açarsıniz