Seçimlerden sonra CHP'de yaşanan hareketlilik dikkatle takip ediliyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında geçenler kulisleri hareketlendirirken gazeteci İsmail Saymaz'dan İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu'nun gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin çok çarpıcı bilgiler geldi.

"İMAMOĞLU KILIÇDAROĞLU'NA 'DEĞİŞİME ÖNDERLİK YAPABİLİRİM' DEDİ"

Sözcü TV'de konuşan İsmail Saymaz, "Dün Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu görüştü. Kahvaltı yaptılar. Bugün ben yazımda söyledim. Yazımda veremediğim bilgiyi girişte direkt şimdi vereceğim. İmamoğlu bu görüşmede Kılıçdaroğlu'na 'Partimizin değişime ihtiyacı var' dedi. Ve 'Ben bu değişime önderlik yapabilirim' dedi. Ve dolayısıyla Kılıçdaroğlu'ndan sonraki dönemde CHP'nin liderliğinde iddia sahibi olduğunu söyledi." dedi.

"YEREL SEÇİME YENİ BİR CHP İLE GİRİLMESİNİ İSTEDİ"

Devamında Saymaz, "Bunun üzerine ikili, baba-oğul diyeyim; kongre üzerine konuştular. İmamoğlu, kongrenin yerel seçimden önce ve en kısa sürede yapılması gerektiğini savundu. Ve bu kongrede genel başkan dahil bütün yönetim katlarının değişmesi gerektiği hususunu söyledi. Değişim sürecinin önünün açılması gerektiğini söyledi. Yani genel başkan dahil bütün il ve ilçelerden genel başkana bütün makamların değişebileceği demokratik bir sürecin önünün açılmasını istedi. Bunun da yerel seçimden önce ve en kısa sürede yapılmasını istedi. Ve yerel seçime yeni bir CHP ile girilmesini istedi." ifadelerini kullandı.

"İKİ LİDER BU HUSUSTA ANLAŞAMADILAR"

Ardından Saymaz, "Buna karşılık Kılıçdaroğlu kurultayın, o hani genel başkanın belirleneceği büyük kurultayın yerel seçimden sonraya bırakılması gerektiğini savundu. Fakat iki lider bu hususta anlaşamadılar." dedi.

Yorumlar 83 Yorum Var
  • Ali 08.06.2023 11:07
    İmam oğlu il önce Kendi istifa etmelidir. ..kendisi okadar miting yaptı kazanmadı ilk başta Ekrem bey istifa etmeli . önder örnek olması için elzem....
  • Şengül 06.06.2023 23:00
    Chp ne yapsın. Tamam eleştirilerde bazı unsurları kabul ediyorum. Ama bütün renkler kirlenir ama beyaz kendini ilk gösterir. Ayrıca partilerde biziz. Biz ne kadar temiz kaldık. Ahlak çökmüş bitmiş gariban dün diyor... zengin rant diyor..... Ortalıktaki ler parti diyor... Enteresan.
  • dilek 06.06.2023 11:53
    kim gelirse gelsin hiç farketmez. chp sorun makinası.
  • yahya 06.06.2023 11:52
    chp ye kim gelirse gelsin. ülkenin başının belasıdır.
  • Tufan 06.06.2023 09:39
    KK nın ahir ömründe millete yapacağı en önemli hizmet , bu kutsalı olmayan mahlukat Ekrem belasından milleti kurtarmaktır.
Daha fazla yorum görüntüle