Deepfake teknolojisiyle üretildiği belirtilen videoda, Rusya lideri Putin'in sıkıyönetim ve askeri seferberlik ilan ettiği duyuldu. Kremlin, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in deepfake ile oluşturulmuş videosu ülkeyi karıştırdı. Videoda Putin Ukrayna ordusunun Rusya'yı işgal ettiğini ve sıkıyönetim ilan ettiğini açıklıyor.

Ukrayna'nın üç sınır bölgesini işgal ettiğini söyleyen sahte Putin, bu bölgeler için tahliye çağrısı da yapıyor. Ukrayna'nın 'tehlikeli ve sinsi bir düşman' olarak nitelendirildiği görüntüde ayrıca, seferberlik çağrısı da yer alıyor.

KREMLİN: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Rus kamu yayıncısı Mir'in basın servisi, TASS ajansına yaptığı açıklamada, radyo ve televizyon kanallarının yasa dışı bir şekilde yarım saatten biraz fazla kesildiğini bildirdi.

Söz konusu yayının ardından açıklama yapan Kremlin, görüntülerin 'kesinlikle' Putin'e ait olmadığını duyurdu. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, olayı 'hackerlar tarafından yapılmış bir operasyon' olarak niteledi ve soruşturma başlatıldığını açıkladı. 

Yorumlar 6 Yorum Var
  • Qwerty 07.06.2023 20:49
    Aç tavuklar kendilerini ukraynanın buğday ambarında sanıyorlar. Bitmiş ukraynanin
  • Bitez 07.06.2023 19:12
    sahte putin olduğunu biz Türkler buradan anlıyoruz ama Ruslar oradan anlamamış..:)) Hiç kimse böyle önemli kararı öyle gevşek gevşek anlatmaz :))
  • Kerem 07.06.2023 16:51
    zaten bu suç ama yazılım yoluyla sahte içerik üretmenin cezası çok daha ağır olmalı.
  • Xxx 07.06.2023 16:45
    Düsünsene savaşa girmişin putin emir veriyor atom bombası atın diye ama putin değil saka makabbir yana bu gercekten savaş esnasında çok büyük karmaşa cıkartıracak cinsten teknoloji
  • Cem 07.06.2023 16:44
    Ya...bu nalet Batı'nın yapmadığı şey yok...
Daha fazla yorum görüntüle