Tarihi 2023 seçimlerinin en önemli seçimlerinden birini yaparken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aldığı yüzde 52,18'lik oy oranıyla Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve Batı destekli muhalefeti derinden sarstı.

Arkasına terör örgütü PKK ile siyasi uzantısı HDP'yi alan Kılıçdaroğlu, FETÖ'nün sosyal medya çalışmalarına rağmen vatanseverlerden çizik yedi. 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde ağır bir mağlubiyet yaşayan CHP lideri sayesinde, muhalefet içerisindeki etki alanlarını kaybetme riski yaşayan ABD güdümündeki terör örgütleri de bozguna uğradı.

KILIÇDAROĞLU KOLTUĞUNU BIRAKMAK İSTEMEYİNCE İÇ İSYAN BAŞLADI

Seçimlerden her zaman olduğu gibi mağlup ayrılan Kılıçdaroğlu istifaya yanaşmazken, parti içinde kaybeden tarafta olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dahil birçok kişi siyasi ikbal mücadelesi yürütmek istiyor. Ayrıca CHP'deki etnik mezhepçi bir grup ile 10 Aralık Hareketi'nin partiyi kontrolünü durdurmak isteyen ulusalcılar, Kılıçdaroğlu'na karşı bir ayaklanma hazırlığı içerisine girdi.

HEZİMETİN ARDINDAN KAYIPLARA KARIŞTILAR

Öte yandan seçimler öncesi bu kanallarda sürekli boy gösteren CHP'li isimlere bu aralar ulaşılamıyor. Halk TV'de bile mevcut duruma tepki gösterildi.

CHP'nin kontrolündeki Halk TV'de itirafta bulunan Murat Ağırel "Ekranlara davet ettiğimiz birçok kişi gelmiyor" dedi.

CHP'li kurmayların seçim mağlubiyeti sonrası kayıplara karıştığını belirten Şule Aydın ise, "Seçim sürecinde bazen bizim zamanımız olmuyordu, bazen muhalefet partilerinin kurmaylarının zamanı olmuyordu örtüşemiyordu. Ama çokça hem kendileri buraya çıkmak isterdi hem de biz davet ederdik. Nedense bu yayın için de sizler adına soru sormak istedik tüm muhalefet kurmaylarına. Ya ulaşamadık çokça telefonlarımıza çıkan isimlere ya da bir şekilde mazeretler vardı ve katılmak istemediler. İlginç. Soru soracağız sizin adınıza cevap alacağız. Bu işin bir muhasebesi var" diye konuştu.

Yorumlar 7 Yorum Var
  • Mahmut 08.06.2023 09:53
    Turkiyedeki bu mikroplari Turkiyeden temizleyin
  • Vatandaş Kenan 08.06.2023 08:52
    Yaaa gördünüz mü kime yandaşlık yaptığınızı.. bu chpkk nın görünen yüzü, görünmeyeni de bye bye kemal de.. pislediği koltuktan kalkamıyor ki bırakabilsin.. yaşlı moron.. baron, diktatör, sözde demokrat, sözde milliyetçi, sözde halkçı..
  • Elif 08.06.2023 08:36
    Yalancının mumu yatsıyz kadar yanar,Türkiye'de yalandan başka hiç bir şey inşa etmediler.
  • Elif 08.06.2023 08:35
    Yalancının mumu,yatsıya kadar yanar bitti artık.Türkiyede sadece yalan inşa ettiler.
  • Atila 08.06.2023 05:15
    Kurmay lar sadece KAHRAMAN MEHMETCIKDE olur
Daha fazla yorum görüntüle