Savunma Sanayii Başkanlığı ile TUSAŞ arasında imzalar 2017 yılında atıldı. Türk mühendis ve işçiler gece gündüz çalıştı, bugüne 8 bin parça bir araya getirildi.

TRT Haber'in haberine göre, tasarım ve üretim faaliyetleri tamamen Türkiye'de yürütülen ilk jet uçağı oldu.

Cumhuriyet'in 100'üncü yılında ilk kez havalanan HÜRJET'in test uçuşlarına devam ediliyor. TUSAŞ, uçağın en önemli test uçuşlarından birinde kapılarını TRT Haber'e açtı.

Test pilotu Ercan Çelik, "Bugün ilk defa hürjet'in iniş takımlarını katlayacağız. İniş takımları aşağıdayken uçak iniş kalkış modunda olduğu için manevrası ve performansı ona göre tabi ki kısıtlı limitli bir uçuş yapıyor. İniş takımlarını yukarı topladığımız zaman bu limit ortadan kalmış olacak dolayısıyla daha rahatça ve özgürce manevra yapabiliyor olacak" diyor.

F-16 UÇUŞTA HÜRJET'E EŞLİK ETTİ

HÜRJET'in bu önemli uçuşuna, ÖZGÜR projesi kapsamında TUSAŞ'ta modernize edilen bir F-16 da eşlik etti. HÜRJET'in performansı, kol uçuşu yapan F-16'dan gözlemlendi.

HÜRJET tamamlandığında, Milli Muharip Uçak KAAN'ın Uçuş ekibi de dahil olmak üzere Türk Hava Kuvvetleri pilotlarının eğitiminde kullanılacak.

Ayrıca hafif taarruz uçağı olarak kullanılması ve TCG Anadolu'ya iniş kalış yapabilmesi de planlanıyor. 

Yorumlar 75 Yorum Var
  • TÜRKİYE SEVDALISI 08.06.2023 22:30
    maşallah la guvete illa billah. ÇOK ŞÜKÜR. çok şükür. çok şükür. allaha. Türkiyem, bunu da yaptı. bunuda gördük ya. emmeği geçenenin her birisinin, ellerine sağlık. atasına rahmet. hepsinden allah cc razı olsun.
  • Türk 08.06.2023 22:20
    Elhamdülillah... Allah emeği geçenlerden razı olsun... Tamamen yerli ve milli olana dek durmak yok yola devam Allah ın izniyle...
  • cihan 08.06.2023 21:27
    hey maşallah subhanallah ülkem yaptı gurur duyuyorum daha güzelleride gelecek inanıyorum inşallah
  • Alp 08.06.2023 20:43
    Allah'ına Kurban
  • ÜLKÜCÜ ADAM 08.06.2023 19:18
    Yavrum benim be rengi de çok güzel olmuş emeği geçenlere sonsuz teşekkürler
Daha fazla yorum görüntüle