Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, yeni dönemde "Milli Teknoloji Hamlesi" vizyonuyla, sanayide dijital dönüşüm, girişimci gençlerin desteklenmesi ve Türkiye'nin "yeni nesil elektrikli otomobil üssü" haline getirilmesini hedefliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni Kabineyi açıklamasının ardından gelecek dönemde Türkiye ekonomisi, sanayisi, teknoloji ve iş dünyası açısından hangi adımların atılacağına yönelik ilk mesaj görevi devralan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'dan geldi.

Kacır, Türkiye Yüzyılı'nı, "Tam Bağımsız Türkiye" anlayışıyla "Milli Teknoloji Hamlesi" vizyonuyla inşa etmek için canla başla çalışacaklarını belirtti.

AK Parti'nin "Türkiye Yüzyılı İçin Doğru Adımlar" başlıklı seçim beyannamesi ve Bakanlığın Performans Programı yeni dönem hedefleri ve bunlara yönelik atılacak adımlara genel bir çerçeve oluşturuyor. Hedeflerin hayata geçmesinde nasıl bir yol izleneceği ve hangi projelerin yürütüleceği ise Bakan Kacır'ın önümüzdeki günlerde yapacağı açıklamalarla netleşecek.

Bu kapsamda, yeni dönemde sanayide stratejik alanlarda yüksek katma değeri ön plana alan yapısal dönüşümlerin hayata geçirilmesi öncelikli hedef olacak. Bakanlık, "Sanayisi güçlü, teknolojisi milli bir Türkiye" vizyonu ve "Yüksek teknolojiye dayalı, rekabetçi, sürdürülebilir, yerli ve milli bir sanayi yapısı" oluşturma misyonuyla yeni dönemde de çalışmalarına devam edecek.

Yorumlar 0 Yorum Var