Şehit öğretmen Aybüke Yalçın, ölümünün üzerinden geçen 6. yılda anılıyor. Şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın hayat hikayesi vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Batman Kozluk ilçesinde Belediye Başkanı aracına yapılan saldırı sonrası ağır yaralanan Aybüke Yalçın, hastanede hayatını kaybetti. İşte Aybüke Yalçın biyografisi...

AYBÜKE YALÇIN KİMDİR?

Şehit öğretmen Aybüke Yalçın, Çorum Osmancık'ta dünyaya geldi. Körfez Anadolu Lisesinden mezun olduktan sonra Edremit Kültür ve Sanat Derneğinde müzik eğitimi aldı. Daha sonra Necmettin Erbakan Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümünü tamamladı. 2016 yılında Batman'ın Kozluk ilçesindeki Kozluk Çok Programlı Anadolu Lisesine atandı. Aybüke Yalçın, aynı zamanda izci lideriydi.

AYBÜKE YALÇIN NEDEN, NASIL ÖLDÜ?

Şenay Aybüke Yalçın, 9 Haziran 2017 tarihinde karne dağıtımı sonrasında arkadaşlarıyla beş kişi arabaya binip yola çıktı. İlçe merkezindeki bir yan yolda gasp ettiği takside bekleyen PKK'lı saldırgan önündeki yoldan Belediye Başkanı Veysi Işık’a ait araç geçerken uzun namlulu silahla araca saldırdı. Makam aracı manevra ile kaçtı. Saldırgan ateşi kesmeyip aracın arkasından ateş etmeyi sürdürdü. Öğretmen Aybüke Yalçın, bu sırasında olay yerine yakın olduğu için kurşunlardan bazıları ona isabet etti. Olayda ağır yaralanan öğretmen, kaldırıldığı Kozluk Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Cenazesi memleketi Çorum Osmancık'a getirilip defnedildi.

Yorumlar 0 Yorum Var