2024 ABD Başkanlık yarışı kızışıyor. Adaylar ABD'de de gerçekleşen seçim yarışında  kolaylıkla gerçekçi görüntüler ve sesler üretebilen yapay zeka araçlarını birbirlerine karşı kullanmaya başladı.

Semafor'un haberine göre, Trump'ın 2024 seçimlerindeki en güçlü rakibi olarak bilinen DeSantis, Donald Trump'ın COVID-19 salgınının ardından ABD'li muhafazakârlar için tartışmalı bir figür haline gelen Dr. Anthony Fauci'yi kucakladığını gösteren görüntüler paylaştı.

Kısa klipte, The Apprentice'de insanları kovan bir reality TV yıldızı olan Trump karakteriyle ile doktoru kovmayı reddettiği anlaşılan "gerçek hayattaki Trump "ı karşılaştırıyor.

GÖRÜNTÜLERİ TRUMP İÇİN HAZIRLATTIĞI KLİPTE KULLANDIRDI

Video Twitter'da Trump'ın Fauci'yi kucakladığını gösteren üç fotoğrafın "yapay zeka tarafından üretilen görüntüler" olduğunu belirten bir uyarı ile işaretlenmiş olsa da, bazı insanlar bunların gerçek olduğuna inandı.

DeSantis'in kampanyası bunların gerçek fotoğraflar olmadığını inkar etmedi ama bunu açıkça da söylemedi. DeSantis'in siyasi kampanyasına aşina olan biri Semafor'a videonun bir reklam değil bir "sosyal medya gönderisi" olduğunu söyledi, ancak görüntülerin bilgisayar tarafından oluşturulduğunun açıkça belirtilmemesinin nedeninin bu olup olmadığı belirsiz.

AMERİKALILAR YAPAY ZEKA DEZENFORMASYONUYLA KARŞI KARŞIYA

ABD'li vatandaşlar 2024 yılında gerçekleşecek olan Başkanlık seçimlerinde dezenformasyon tehdidiyle karşı karşıya kalabilir.

DeSantis'in kampanyası bu seçimde yapay zeka tarafından üretilen görüntüleri kullanan tek grubun olmadığı belirtiliyor. ABD Başkanı Joe Biden yeniden seçileceğini resmen açıkladığında, Cumhuriyetçi Ulusal Komite (RNC) tamamen yapay zeka kullanılarak oluşturulan video reklamlar yayınlamıştı.

Videoda Biden ve Kamala Harris bir zafer partisinde gösteriliyor ve ardından RNC'nin kazanmaları halinde gerçekleşebileceğini söylediği birkaç yerel ve uluslararası olay yer alıyor.

Donald Trump'ın da DeSantis'in yüzünü ve sesini geçmişte The Office'ten bir sahne ile değiştiren bir video paylaştığı bildirildi. Bu arada eski ABD Başkanı Trump, DeSantis'in Twitter Spaces açılışını Adolf Hitler gibi figürlerin yer aldığı yapay zeka sesleriyle alay eden bir videoyu kendi kurduğu sosyal medya sitesinde paylaşmıştı.

Bu gelişmelerden Amerikalıların bu seçimlerde yapay zeka tarafından üretilen görüntü ve ses bombardımanına maruz kalacağı ve neyin gerçek olup neyin olmadığını anlamak için büyük bir çaba göstereceği belirtiliyor.

Yorumlar 0 Yorum Var