Etiyopyalı İnsan Hakları Uzman Ve Aktivistleri Platformu, Uluslararası Sosyal Siyasal Araştırmalar Platformu ve Afrika Çalışmaları Merkezî Etiyopya’da yaşananların ardından bir çağrı metni yayınladı.

Etiyopya hükümeti, Mart ayında Shegger adında yeni bir şehir kurarak hem kaçak hem de yasal yapıları kamulaştırarak yıkmaya başlamıştı. Etiyopya'da son 2 haftadır yaklaşık 20 caminin yıkılması sonrası başlayan gösterilerde en az 3 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştı. Etiyopyalı İnsan Hakları Uzman Ve Aktivistleri Platformu, Uluslararası Sosyal Siyasal Araştırmalar Platformu ve Afrika Çalışmaları Merkezî Etiyopya’da yaşananların ardından önemli bir açıklamada bulundu. Etiyopya’da devam eden olaylara adil ve makul bir yaklaşım için Etiyopya Merkezi hükümetinden birtakım taleplerde bulunan söz konusu oluşumlar, "Devletin temsil ve rolünde dengesini kaybetmediği bir Etiyopya ancak varlığını sürdürebilir. İktidarların bölgenin tarihsel derinliğine uygun bir dinginlik içinde hareket etmesi mutlak bir zorunluluktur." ifadelerini kullandı.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Ayhan Gökmen 10.06.2023 20:46
    hristiyan misyonerlerinden ufak bir torbada,1kg.un,1kg.şeker,0.5kg margarin ve 1kg.pirinç alabilmek için,dinlerini satan etopyalılar, şimdi Müslüman Halka zulüm ediyor.