İzmir Alaçatı'ya tatile giden bir kadın, girmek istediği mekana başörtülü olduğu için alınmadı. Ayrımcılığa maruz kalan kadın, mekanda bulunan çalışanların da bu durumu onayladığı bir video paylaştı. Kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturan olaya tepki yağdı.

İzmir'in Alaçatı ilçesine tatile giden bir kadın, girmek istediği mekana başörtülü olduğu için alınmadı Kadın, ayrımcılığa maruz kaldığı ve çalışanların da bu durumu onayladığı anları cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kayda aldı.

"BUNU KAFASINI KUMA GÖMENLER İÇİN ÇEKTİM"

Daha sonrasında bu görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşayan kadın, "Ben yaşam tarzıma saygı duymayan bir işletmeye girememekten rahatsız olmuyorum. Bunu kafasını kuma gömenler için çektim, Alaçatı’da çoğu mekan böyle. Ben zaten prensiplerim gereği sezon bile açılmadan, sakinken geliyorum. Ama bazıları hobi olarak illa kutuplaşmayı tercih ediyor" ifadelerini kullandı.

"BU DURUMU MEŞRULAŞTIRAMASSINIZ!"

Alaçatı’da çoğu işletmenin başörtülü kadınlara bu şekilde davrandığı iddia eden kadın, kendini eleştirenlere de "Bir hayat tarzını komple dışlamayı “her mekanın dresscode’u var” diyerek meşrulaştıramazsınız, üzgünüm. Kendi ayağınıza dolanacak savunmalar geliştiriyorsunuz, bu baya kötü" ifadeleriyle tepki gösterdi.

Yorumlar 20 Yorum Var
  • Alperen 11.06.2023 13:58
    İşletmenin ayrımcılık yapması yanlış yapmaması gerekir. Ancak samimi, şuurlu Müslümanında o tip içkili mekanlara girmemesi gerekir. Bence yanlışın büyüğü tesettürlü kardeşimizde. O fırsatı mekan sahiplerine vermeyecekti. Allah cümlemize samimi, şuurlu Müslüman olmayı ve İslamı hakkıyla yaşamayı nasip etsin.
  • Cengizhan 11.06.2023 13:35
    Senin ne isin var orda. Gösteris budalasi birde Video yayinliyorsun. Cok yazik simdiki müslüman kizlarimiza. Oralar bizlere yakismaz Rahat edemessin. Cabuk uzaklas.
  • MustafA 11.06.2023 11:23
    Kimse kusura bakmasın lakin adamlar doğru olanı yapmış belki onlarınki idoolajik olabilir lakin müslüman bir kadının alkollü veya Uygun olmayan bir mekânda ne işi var. Ya olduğun gibi yada göründüğün gibi ol
  • Misafir 11.06.2023 10:57
    Kapıdaki ler tesettürlü değil ki girelim Bizim tesettürlü olmamız girmemizi uygun hale getirmez
  • Bahar 10.06.2023 23:59
    Müslüman bir bayan her yere giremiye eğini bilmeli adamlar alsalarda senin gitmemen lazım girmen bir kere uygun değil
Daha fazla yorum görüntüle