Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğindeki UCLG-MEWA Dirençlilik Forumu ve Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı.

Başkan Altay, şehirlere ve bölgelere göre risklerin farklı olduğunu belirterek, “Sadece kendiniz için dirençli olmanız yetmiyor. Bölge coğrafyanız, ülkeniz, ülkenizin diğer şehirleri hatta dünyanın tamamı için de dirençli bir şehir inşa etmek zorundasınız. Buradan tüm dünya şehirlerine bir çağrıda bulunmak istiyorum; gelin hep birlikte şehirlerimizi çok daha dirençli bir hale getirelim. Enerjimizi ve kaynaklarımızı, öncelikle bu hususlara yoğunlaştıralım. Tüm bu süreçleri; başka şehirlerle tecrübe paylaşımına açık bir şekilde ve birbirimize destek olarak yürütelim. Ancak bu şekilde şehirlerimizin daha yaşanılabilir ve dirençli hale gelmesini sağlayabiliriz” dedi.

Birleşmiş Kentler Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Trabzon’da düzenlenen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Dirençlilik Forumu ve Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren UCLG-MEWA Eş Başkanı ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, UCLG’nin farklı ülkelerden ve bölgelerden 240 bin kentin ortak sesi olduğunu söyledi.

UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, Türkiye’de ve dünyada meydana gelen afetler ve bunların yıkıcı sonuçlarına dikkati çekti.

UCLG-MEWA Eş Başkanı ve Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, UCLG MEWA gibi uluslararası kuruluşlar sayesinde belediyelerin bilgi paylaşımının yanında finansal ortaklığı oluşturarak yerel yönetimlerin güçlendirilmesini de sağladığını söyledi.

UCLG-MEWA Eş Başkanı ve Lübnan Jounieh Belediye Başkanı Juan Hobeiche, şehirlerin dirençliğinin arttırılmasında yerel ve merkezi yönetimlerin haberleşmesi, iyi örnekleri paylaşması ve tecrübe paylaşımı yapması gerektiğini vurguladı.

DAHA GÜÇLÜ ŞEHİRLER İNŞA ETME VİZYONUNA KATKI SAĞLAYACAK

UCLG Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, toplantıya ev sahipliği yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı ve UCLG-MEWA Eş Başkanı Murat Zorluoğlu nezdinde tüm Trabzon halkına teşekkür etti. Başkan Altay, Dirençlilik Forumu ve Yönetim Kurulu Toplantısı’nın her zamankinden daha güçlü ve sürdürülebilir şehirler inşa etme vizyonuna büyük katkı sağlayacağına yürekten inandığını belirtti.

Küreselleşmenin 20’nci asrın ortalarından itibaren büyük bir hızla yayılmasının dünya şehirlerinin de kaderini değiştirdiğini hatırlatan Başkan Altay, şunları kaydetti:

“Yerel ve bölgesel yönetimler, artık yerelle sınırlı kalmayarak küresel bir vizyon üstlenmeye başladı. Günümüzde; daha fazla dünyaya açılan, uluslararası rolünü giderek güçlendiren ve dünyayı şekillendiren etkilere sahip şehirlerin varlığına şahitlik ediyoruz. Bizler dünyanın en büyük yerel yönetimler birliği UCLG ailesi olarak çok büyük bir mirasa, tecrübeye ve etkiye sahibiz. Merkezine insanı ve doğayı alan başarılı politikalarla çalışmalarını sürdüren teşkilatımız geçmişin tecrübeleriyle geleceği inşa etmeye ve şehirlerimizin her alanda kalkınmasına katkı sağlamaya devam ediyor. UCLG çatısı altında yaptığımız tüm çalışmalarla, yerel ve bölgesel yönetimlerin küresel arenada daha çok söz sahibi olması gerektiğini de kanıtladık.”

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek