Dünyanın en çok ülkesine ihraç edilen ve Türkiye’nin ilk milli silahlı insansız hava aracı olan Bayraktar TB2’nin 500’üncüsü üretim hattından çıktı.

Türkiye’nin ilk milli ve özgün silahlı insansız hava aracı olan Bayraktar TB2’nin üretilen 500. hava aracı olan T500 kuyruk numaralı milli SİHA’nın üretim hattından inişi Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle kutlandı. Bugüne kadar üretimi tamamlanarak göreve başlayan 80 İHA ile birlikte üretilen Bayraktar TB2 S/İHA sayısı toplamda 580’e ulaştı.

SELÇUK BAYRAKTAR'DAN TEBRİK

Törene Baykar personeli ile Baykar lojmanlarında ikamet eden depremzede vatandaşlar katıldı. Törende bir konuşma yapan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, en çok ülkeye ihraç edilerek başarısını dünyanın farklı noktalarında gösteren ve sınıfında dünyanın en iyi SİHA’sı olan Bayraktar TB2’yi geliştiren ve üreten Baykar ekibini tebrik etti.

SELÇUK BAYRAKTAR: 500 KERE MAŞALLAH

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından da paylaşım yaptı.

Bayraktar paylaşımında, ''500 Kere Maşallah  Türkiye’nin ilk milli silahlı insansız hava aracı olan BayraktarTB2’nin, T500 kuyruk numaralı SİHA’sı görev yapmak için hazır.'' ifadelerini kullandı.

Yorumlar 0 Yorum Var