Belarus Devlet Başkanı Alekansdr Lukaşenko, Prigojin ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in anlaşmaya vardığını duyurdu. Wagner grubu lideri Prigojin de "Kan dökülmesini önlemek için üslerimize dönüyoruz" açıklaması yaptı.

 

Son dakika haberi: Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Wagner grubu lideri Evgeny Prigojin'in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile anlaşmaya vardığını duyurdu.

PRİGOJİN İLE PUTİN ANLAŞTI

Lukaşenko,Prigojin'in Wagner askerlerini durdurmayı kabul ettiğini ve askerlerin güvenliğini garanti eden bir anlaşmanın masada olduğunu söyledi.

[Rusya-Wagner krizi son dakika: Prigojin ile Putin anlaştı! Wagner geri çekiliyor] Rusya-Wagner krizi son dakika: Prigojin ile Putin anlaştı! Wagner geri çekiliyor

PRİGOJİN'DEN AÇIKLAMA: ÜSLERİMİZE GERİ DÖNÜYORUZ

Wagner grubu lideri Prigojin, Putin'le yaptıkları anlaşmanın ardından açıklama yaptı. Prigojin, “Wagner birlikleri karargahlarına geri dönmeye başladı. Moskova’ya doğru ilerleyen birliklerimiz durduruldu” dedi.

LUKAŞENKO, PUTİN'E, PRİGOJİN İLE YAPTIĞI ANLAŞMANIN DETAYLARINI ANLATTI

Rus paralı asker grubu Wagner’in, Kremlin ve Rusya Savunma Bakanlığına karşı başlattığı isyan Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’nun devreye girmesiyle son bulmuştu. Lukaşenko, Wagner grubunun kontrol ettiği bölgelerden ayrılmasının ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi daha gerçekleştirdi.

Belarus Devlet Başkanlığı Ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamada görüşmenin detaylarına dair bilgiler aktarılarak, “Bu akşam saat 21.00'de Belarus ve Rusya Devlet Başkanları bir kez daha telefonda görüştü. Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i Wagner lideri ile yapılan müzakerelerin sonuçlarına ilişkin ayrıntılı olarak bilgilendirdi. Rusya Devlet Başkanı, Belaruslu mevkidaşını destekledi ve yapılan görüşmeler için teşekkür etti” denildi.

Yorumlar 0 Yorum Var