İsrail, 1948'den bu yana işgal altında tuttuğu Filistin'de korumasız Filistinlilerin topraklarına pervasızca el koymaya devam ediyor. Sistematik yayılmacı politikaya tepki gösteren Dışişleri Bakanlığı, İsrail hükümetinin işgal altındaki Filistin topraklarındaki yeni yasadışı yerleşim faaliyetleri hakkında yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İsrail Hükümeti'nin, işgal altında tutmakta olduğu Batı Şeria'da yaklaşık 5.700 yeni konut inşasına onay vermesini kınıyoruz. Yılbaşından bu yana yeni bir rekor kırarak 13 bin üniteyi geçen yasadışı yerleşimlerin iki devletli çözüm zeminini ve kalıcı barış perspektifini ciddi biçimde zedelediği açıktır. İsrail'in, işgal altındaki Filistin topraklarında uluslararası hukuka aykırı biçimde Filistin halkının haklarını gasp eden ve hiçbir şekilde kabul edilmesi mümkün bulunmayan bu yerleşim faaliyetlerine derhal son vermesi gerekmektedir."

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Neco 1 27.06.2023 12:55
    Allah bu zalimlerin belasını versin, bunları Filistin den atmadan rahat yok, belalarını bulacaklar, sonları yakın inşallah, müslümanların birlik olamamasından bu zülmü yapma cesareti buluyorlar,