Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi, Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar Türkiye'nin dibinde ABD ve BM eliyle terör örgütünün devletleştirme çalışmalarına hız verildiğini çarpıcı örneklerle açıkladı.

Abdullah Ağar'ın canlı yayında yaptığı açıklamalar şu şekilde;

Eğer PKK terörü örgütü türevi olan PYD/YPG bir şekilde şu an uluslararası arenada üretmiş olduğu meşruiyeti kullanarak dönüşebilir. Yani PKK ismini zaman içerisinde terk ettiğini gözlemleyebiliriz.

Bir diğer tarafıyla örgüt içerisinde de bir ayrışma kendisini gösterebilir. Çünkü şunun nereye gideceğini iyi okumalıyız. Terör örgütü içerisinde bir iran'a yakın kanat var, bir de ABD'ye yakın kanat var. 

İran'a yakın olan kanat Kandil dağı diye tanınlamış olduğumuz alandaki bazı figürler. 
ABD'ye yakın olan kanat PYD/YPG diye tanımlamış olduğumuz Suriye'deki taraf. 
PKK yani ana terör örgütü. Suriye'deki PYD/YPG kısmı Kandil'in ihtiyaçlarını karşılıyor. Ne yapıyor silah mühimmat teçhizat para eleman göndererek PKK'nın bir şekilde
himayesinde bir şekilde varlıklarını devam ettiriyorlar. Ama bu zaman içerisinde kırılmaya
veya bir isim dövüş değişikliğine dönüşür mü? Olabilir.  

"İLK KEZ SÖYLÜYORUM"

PKK şu an uluslararası arenada bir meşruiyet peşinde. Hatta ben Türk televizyonlarında ilk defa size söyleyeceğim. Devletleşmeyle ilgili süreçler var.

Ajans Press'te yazı vardı. Yazıda terör örgütünün, Suriye'deki silahlı yapılar, PYD/YPG terör örgütü dahil olmak üzere, DEAŞ, Esed rejimi çocukların silah altına almasında suçlanıyor. Burada rakamlar küçük.

Çünkü küçük rakamlar kabul edilebilir riskler manasına geliyor. Ama Fransa'daki eylemlerde gördüler olayın büyüklüğünü. Hatta onları kontrol etmek için Suriye'den PKK'lı teröristleri getirip onursuzca onlara Onur nişanı taktılar. 

2019 yılında raporda yani AP'nin yazmış olduğu yazıda ifade ciddi. 2019 yılında Birleşmiş Milletler ile bir dizi anlaşma imzalayarak 18 yaşından küçük çocukların askere alınması  silahlandırılmasına son vermeyi ve kendi bölgesinde bir dizi çocuk koruma ofisi kurmayı taahhüt etti diyor. 

BM İNDİNDE ANLAŞMALAR İMZALANDI

Cümleye bakar mısınız, bir terör örgütü BM ile anlaşmalar imzalıyor. Bunun ne anlama geldiğini sizlerin takdirine bırakıyorum. Şimdi devamında daha daha başka bir cümle var:
ABD Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada müttefikini savunarak Suriye Demokratik Güçlerinin (SDG) Suriye'de BM'nin çocuk asker kullanımına son verilmesi çağrısına yanıt veren tek silahlı örgüt olduğunu söyledi. 

Yani Birleşmiş Milletler indinde anlaşmalar imzalıyor ABD Dışişleri Bakanlığı da
bunların bu yaptığını savunuyor.

"TÜRKİYE İÇİN KORKUNÇ TEHLİKELİ CÜMLELER"

Türkiye için korkunç tehlikeli cümleler bunlar. Şimdi başka bi şey daha söylicem size
PKK terör örgütü El-Hol kampındaki, radikaller ve radikal türevleri başta olmak üzere bölgedeki 20 civarındaki kamptaki yaşayanları yargılıyacak. 
Korkunç bi ifade! PYD/YPG terör örgütü devlet mi oldu da insanları yargılıyor. 

Eğer biz Irak'taki Suriye'deki PYD/YPG terör örgütünün elindeki alanı istikrarsızlaştıramazsak, bu işi adamlar bitirecekler. Ve daha da öteye geçirecekler.

BEKA MESELESİ

Suriye'deki 40,000 kilometrelik alandaki PYD/YPG terör örgütünün
etkisizleştirilmesi, istikrarsızlaştırılması, dağıtılması Türkiye için beka meselesi, 
varoluş meselesidir. 

Yorumlar 36 Yorum Var
  • İranmı 30.06.2023 17:04
    Kandil pkk sı İran güdümünde demek abd ağzı ile konuşmaktır. Bu ağar gibi kemalistler böyle 5 tane doğrunun arasına bir tane zehirli bilgiyi saklıyor. Suriye pkksıda, kandil pkksı da, siyonist, emperyalist batı, abd, ab, güdümündedir. İran da bizim gibi. hakkari, vanda pejak teröristleri olsa onları Türkiyemi himaye ediyor denir. Ismarlama yorumcu
  • necmettin 29.06.2023 09:52
    herhalde biz armut toplamayacağız
  • ahmet 29.06.2023 06:54
    Türkiyedeki binlerce haksizlik besliyor o beka meselesini.. bir tarafta vatan millet sakarya diyip ultra zenginlesenler diger tarafta ev kirasini odeyemeyen inim inim inleyen garipler.. önce vatan ise, vatandan önce insan gelir , insani yasatki devlet yasasin .
  • Karaoğlan 29.06.2023 02:48
    Ruslar, Zürafa Esad ve İran ilen birlikte bu önlenebilir.
  • Kurdi 29.06.2023 01:52
    Orda terör eliyle bir arkabahçe kurmanıza izin vermeyeceğiz ey avrupa.
Daha fazla yorum görüntüle