Beş kişiye mezar olan Titan denizaltının enkazı karaya çıkarıldı.

NE OLMUŞTU?

16 Haziran 2023'te Titanik keşif gezisi, araştırma ve keşif gemisi MV Polar Prince ile Newfoundland'dan ayrıldı. 17 Haziran'da gemi dalış yerine geldi ve ertesi gün 18 Haziran Pazar günü sabah 09:30'da dalış operasyonu başladı. Newfoundland Yaz Saati (NDT; UTC-02:30) (12:00 UTC). İnişin ilk bir buçuk saatinde Titan, her 15 dakikada bir Kutup Prensi ile iletişim kurdu, ancak saat 11:15'te kaydedilen bir iletişimin ardından iletişim kesildi. Geminin 16:30'da yeniden yüzeye çıkması bekleniyordu. 19:10'da ABD Sahil Güvenliğine kayıp gemi bildirildi. Titan, yola çıktığında beş yolcusu için 96 saate kadar solunabilir hava kaynağına sahipti.

Askeri denizaltıların yerini tespit etmek için tasarlanmış bir ABD Donanması akustik algılama sistemi, Titan'ın suya batmasından saatler sonra meydana gelen bir patlamayla uyumlu bir akustik imza saptadı. Bu, denizaltının kayıp olduğu bildirildikten sonra keşfedildi ve bu da donanmanın o döneme ait akustik verilerini gözden geçirmesine neden oldu. Donanma, bilgiyi Sahil Güvenlik'e iletti.

Yorumlar 13 Yorum Var
  • Ali 29.06.2023 18:53
    Bi yorumcu sormuş nasıl bir basınç diye. Şöyle anlatayım; yaklaşık olarak bir insanın tırnağı kadar bir alana neredeyse yarım tona yakın bir ağırlık. O derece kuvvetli
  • adsız 29.06.2023 11:21
    bütün dünyanın nasıl bir medya zulmü altında olduğunun delili. teknelerde can veren binlerce insanı konuşmuyor dünya da üç beş zenginin geri zekalığı bu kadar konuşuluyorsa ortada inanın yanlış bir şeyler var demektir.
  • Şah 29.06.2023 09:52
    Kusursuz cinayet biraz masraflı ama olsun
  • YILMAZ 29.06.2023 09:51
    kerem bey reklam yuzu olaerak cok itici. lutfen reklamlarda oynatmayin.
  • sakaryalı 29.06.2023 09:44
    Bilim insanları oraya gitse araştırma yapsa anlarım bunlar paralarıyla rezil olanlar
Daha fazla yorum görüntüle