Elon Musk'ın biyografi yazarı Musk'ın 'şeytan moduna' geçebildiğini ve böyle bir durumdayken çalışanlarına karşı çok acımasız bir şekilde davranarak onları korkuttuğunu söyledi.

 

Elon Musk'ın iki yıl boyunca hayatını takip eden biyografi yazarı Walter Isaacson, milyarderin zaman zaman "şeytan moduna" geçebildiğini söyledi belirtti.

İsaacson, Musk'ın bu halini son derece üretken ancak "karanlık" ve "gerçek bir empati eksikliği" olarak tanımladığı bir durum olarak değerlendirdi.

 

"ELON MUSK'IN BU TAVRI İŞLERİ HALLETMESİNİ SAĞLIYOR"

Biyografi yazarı, Perşembe günü bir Twitter Spaces röportajı sırasında Musk'ın eski kız arkadaşı olan müzik sanatçısı Grimes'ın bu terimi icat ettiğini söyledi. Grimes, Musk'ın şeytan modundayken etrafında olmanın "tatsız" olabileceğini ama bunun "işleri halleden" bir mod olduğunu söyledi.

Isaacson, Musk hakkındaki biyografisini Eylül ayında yayınlamayı planlıyor. Isaacson, aralarında Steve Jobs ve Leonardo da Vinci'nin de bulunduğu pek çok yenilikçinin biyografisini yazan bir yazar olarak tanınıyor.

Biyografi yazarı, Musk ve Steve Jobs da dahil olmak üzere pek çok parlak ve başarılı insanın "karanlık bir çizgisi" olduğunu söyledi.

ÇALIŞANLARI KORKUTUYOR!

Isaacson, Musk'ın durumunda, milyarderin bazı çalışanlarını korkutabilecek "manyakça bir aciliyet duygusuna" sahip olduğunu söyledi. İnsanlar onun aciliyet duygusuna uymadığında CEO'nun tavrının değişeceğini söyledi.

Elon Musk için "Karanlıkta kalırdı ve o kişiyi o an parçalara ayıracağını bilirdim," diyen Isaacson, milyarderin Twitter'ı ilk ele geçirdiği ve sosyal medya sitesinin personelinin yarısından fazlasını tasfiye ettiği dönemde bunun yaygın bir olay olduğunu sözlerine ekledi.

Musk'ın günlük yaşamını yaklaşık iki yıl boyunca gözlemleyen biyografi yazarı, öfke anlarını izlemenin kendisi için "rahatsız edici" olduğunu söyledi.

"İNSANLAR ONA KÖTÜ HABER VERMEKTEN KORKUYOR"

Yazar, Elon Musk'ın insanlara karşı zaman zaman belirli monotonlukta çok acımasız olduğu ve personellerin dersi özümsemeleri durumunda hiç kızmamış gibi davrandığını belirtti.

Açıklamalarına devam eden yazar, çalışanların Elon Musk'a bir sorunu belirtmek istedikleri zaman ondan oldukça fazla korktuklarını da sözlerine ekledi.

Isaacson, Musk'ın "karanlık yönünü" ve risk alma isteğini babasıyla olan ilişkisine ve gençliğinde maruz kaldığı zorbalığa bağlıyor.

Isaacson, Elon Musk'ın öfke nöbetlerine eğilimli olabileceğine dikkat çeken ilk kişi olmaktan çok uzak.

Tesla'nın kurucu ortağı Martin Eberhard daha önce Insider'a verdiği demeçte Musk'ın Tesla ile ilgili basın haberlerinde kendisine bağırdığını söylemişti.

The Wall Street Journal'dan Tim Higgins de Musk hakkında daha önce kaleme aldığı bir biyografide, milyarderin Tesla'daki montaj hattında üst düzey yöneticilere ve çalışanlara patlamasıyla ün saldığını ve hatta bazılarını öfkeyle işten çıkardığını söylemişti.

Yorumlar 0 Yorum Var