Kale Mahallesi ve Eskisaray Mahallesi’nde Cumhurbaşkanlığı kararının iptaline yönelik 12 dava açıldığı, acele kamulaştırma kararına yönelik açılan davaların 5’inde yürütmeyi durdurma kararı verildiği öğrenildi.

Danıştay 6. Dairesi’nin, dava dosyalarının 5 tanesini parseller yönünden iptal ettiği bildirildi. Oy çokluğuyla alınan kararla kentsel dönüşüm projesi frenlendi. Danıştay'daki 4 üye hakimin onayıyla kabul edilen karara 1 hakim itiraz etti.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile “Kale ve Çevresi Koruma ve Yenileme Alanı” olarak ilan edilen ve yaklaşık 45.000 metrekarelik sahayı kapsayan kentsel dönüşüm projesi kapsamında tarihi yapıların aslına uygun olarak restore edileceği vurgulanıyor. Butik oteller, çarşı, sinema, alışveriş merkezi gibi yapıların yer alacağı proje, Niğde Belediyesi tarafından kentin tarihi değerlerini geleceğe taşıyacak bir proje olarak nitelendiriliyor.

2021 yılından bu yana süren davalarda Niğde Belediyesince yürütülen kentsel dönüşüm projesinde kamulaştırma kararı verilen bazı dükkan ve ev sahiplerinin mülklerinin düşük bedellerle kendilerinden alınmak istendiği yönünde şikayetlerde bulundukları belirtiliyor. Niğde Belediyesi'nin daha önceki kentsel dönüşüm projelerinden memnuniyet duyulmasına rağmen Kale Mahallesi'ndeki projenin eksiklikler barındırdıüı yönünde şikayetlere yer veriliyor. Niğde'nin diğer şehirlere göre avantajı ise deprem konusunda düşük riskli bir coğrafyada yer alması...

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Ahmet özgül 10.07.2023 20:54
    Bizim dükkanların yerine trilyonluk iş merkezi ve butik oteller yapılacak değerini vermeden sonuna kadar direnilecek zafer haklının ve madurun yanında olacaktır