Prof. Dr. Celal Şengör, sesinin yapay zekâ ile ilahi seslendirilmesinde kullanıldığı videodan rahatsız oldu ve suç duyurunda bulundu.

Prof. Dr. Celal Şengör, kendisini ilahi söylüyormuş gibi gösteren yapay zekâ ile sahte video hazırlayanlara tepki gösterdi.

Sosyal medyada gündem olan ilahi videosu hakkında gazeteci Fatih Altaylı'ya konuşan Şengör şunları söyledi:

İLAHİDEN RAHATSIZ OLDU

"Ahlaksızlık tam da budur. Reziller. Birinin yapmadığı bir şeyi yapıyor gibi göstermek büyük bir sahtekarlık aşağılık bir harekettir.

"AHLAKSIZLIKTIR"

Biri aynısını yapıp Diyanet İşleri Başkanı’na ya da bir siyasetçiye dine sövdürse hoşlarına gider mi de bunu yapabiliyorlar. Hangi konuda yapılırsa yapılsın, birine söylemediği bir şeyi teknoloji kullanarak söyletmek ahlaksızlıktır."

DAVA AÇIYOR

Altaylı, Celal Şengör'ün kendisini ilahi söylüyormuş gibi gösteren sahte videoyu hazırlayanlar hakkında suç duyurunda bulunduğunu ve dava açacağını aktardı.

Yorumlar 41 Yorum Var
  • Fatih 15.07.2023 17:48
    İlahi söylemek Müslümanlık ise, Yahudi ve Hristiyanlar ile bazı diğer dinler nedir? Sizin bu kafanız bu ülkeyi umarım Afganistan yapamaz!
  • Mühendis.jeol. 15.07.2023 07:44
    Prof. Celâl Şengör kendisi okusa daha güzel okurdu, kısa da olsa bu kadarını duymak maneviyatınıza ve iç huzura faydası oldu. Celâl 'in Allah'a inandığına inanmaktayım.
  • Misafir 15.07.2023 05:42
    Allah islah etsin yakışmış
  • burak 15.07.2023 01:09
    Allah herkese nasib etmez bismillah demeyi
  • Erbil 14.07.2023 21:11
    Bismillah mi di di bu dayii. Artık sıra papa da.
Daha fazla yorum görüntüle