Başbakan Binyamin Netanyahu öncülüğündeki koalisyon hükümeti, yargı düzenlemesi kapsamında Yüksek Mahkemenin hükümet üzerindeki denetimini kaldıran yasa tasarısını Meclise getirmeye hazırlanırken, İsrailliler ülke genelinde sokaklara indi.

Netanyahu öncülüğündeki aşırı sağcı koalisyon hükümetinin yargı düzenlemesine karşı her hafta cumartesi akşamı kitlesel gösteriler düzenleyen İsrailliler, protestolarında 29'uncu haftaya girdi.

Başta Tel Aviv, Batı Kudüs, Hayfa, Birüssebi, Herzliya ve Rehovot gibi kentler olmak üzere ülke genelinde yaklaşık 150 noktadaki gösterilere yüz binlerce İsrailli katıldı. Her hafta olduğu gibi en yoğun katılımlı gösteriye ev sahipliği yapan Tel Aviv'de protestocular, Kaplan Caddesi'ndeki Hükümet Kompleksi'nin önünde toplandı.

İsrail bayraklarıyla sık sık "demokrasi" sloganları atan göstericiler, koalisyon hükümetindeki aşırı sağcı politikacıları eleştiren pankart, döviz ve resimler taşıdı. Muhalefet liderleri de ülkenin farklı noktalarında düzenlenen gösterilere katıldı.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • İklimDeğişikliği 23.07.2023 06:21
    Demokrat israilliler hırsız haydut Netanyahunun sonunu getirecek gözukuyor.devrik lider netanyahu 28 Temmuzda Türkiye kaçacak gözüküyor ))) Türkiye adaleti gerekeni yapar israil adaleti bitmiş artık)))
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek