Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve memur emeklilerinin 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerine ilişkin, "Taraflar ile bir araya geleceğiz. İnşallah görüşmeleri uzlaşmayla sonlandıracağız" dedi.

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği toplu sözleşme görüşmeleri 1 Ağustos Salı günü itibarıyla başlayacak.

Kamu işveren heyeti ile memur sendikaları arasında bir ay boyunca sürecek görüşmelerde, memur ve memur emeklilerini, yetkili konfederasyon olarak Memur-Sen temsil edecek.

Maaş artış oranlarıyla birlikte kira yardımının da aralarında bulunduğu 120 maddelik teklifi dün kamuoyuyla paylaşan Memur-Sen, teklif dosyasını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sundu.

"İNŞALLAH GÖRÜŞMELERİ UZLAŞMAYLA SONLANDIRACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından, konuya ilişkin açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 1 Ağustos Salı günü başlayacak görüşmelerin Bakanlığın sorumluluğunda olduğunu ve kendisinin de bizzat toplantılara katılacağını bildirdi.

Bakan Işıkhan, sendikaların teklifine ilişkin, "Taraflar ile bir araya geleceğiz. İnşallah görüşmeleri uzlaşmayla sonlandıracağız. Sizi davet edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"2 YILLIK SÜREÇTE TOPLAMDA YÜZDE 110 ORANSAL ARTIŞ TEKLİF EDİYORUZ"

Öte yandan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 1 Ağustos itibarıyla başlayacak olan 7. Dönem Toplu sözleşme görüşmelerine yönelik talep edecekleri zam oranlarını ve beklentilerini dün kamuoyu ile paylaştı.

Yorumlar 0 Yorum Var