Türkiye'nin NATO hamleleri ile ilgili Foreign Policy'den dikkat çeken bir analiz yayınlandı. "Türkiye aslında ne istiyor?" başlıklı yazıda "NATO zirvesindeki politika kırbaçlarına rağmen, Erdoğan dış politika hedeflerinde dikkate değer ölçüde tutarlı oldu." ifadeleri kullanıldı.

STRATEJİK BAĞIMSIZLIK, GÜÇ VE REFAH...

NATO Zirvesi öncesi ve zirve süresince Türkiye'den gelen açıklamaların şaşırtıcı olduğunu belirten yazar "zikzaklara" rağmen Erdoğan'ın görev süresinde dış politikada tutarlı ve başarılı adımları takip ettiğini yazdı:
 
Gerçek şu ki, Erdoğan dönemi boyunca Türkiye üç temel dış politika fikrini takip etmede tutarlı oldu: stratejik bağımsızlık, güç ve refah
 
 Erdoğan'ın hedeflerine ulaşmak için en iyi yolu izlediğini yazan dergi "Erdoğan yönetimindeki Türk dış politikasının dört aşamasının ayrıntılarını çıkarın ve liderin Türkiye'yi nereye götürmek istediğini bildiği ortaya çıkıyor - oraya ulaşmanın en iyi yolunu deniyor." ifadelerine yer verdi.

Türkiye'nin bağımsızlığını tesis etme ve prestijini artırma arzusunda olduğunu belirten yazar 'Ankara, Rusya'nın Ukraya saldırısının Moskova ile ikili ilişkileri bozmasına izin vermedi' dedi.

Yazıda Türkiye'nin hem Rusya hem de Ukrayna ile ile ikili ilişkisini sürdürdüğüne vurgu yapıldı ve şu değerlendirmeye yer verildi;

'Bu, Türkiye'nin Rusya ile Ukrayna arasında Karadeniz Tahıl Anlaşmasını müzakere etmesine olanak sağladı.'

Yorumlar 0 Yorum Var