Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bekin, BMGK'daki kutsal kitaplara yönelik karara, " İslamofobi yaklaşımlı politikalara bir an önce son verecek tedbirlerin alınması gerekmektedir." dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda (BMGK), kutsal kitaplara yönelik şiddeti uluslararası hukukun ihlali olarak tanıyan ve bu tür eylemleri şiddetle kınayan karar tasarısının kabul edilmesini önemsediklerini, bu konuda caydırıcı önlemlerin alınmasını zaruri gördüklerini söyledi.

Bekin, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in büyük çabası sonucu, BMGK tarafından alınan kararla kutsal kitaplara yönelik şiddetin uluslararası hukukun ihlali olarak tanımlanmasının son derece önemli olduğunu ifade etti.

BM tarafından İsrail'e yönelik benzer kararlar alınmasına rağmen İsrail'in işgale devam ettiğine, Filistinlilere karşı insan hakları ihlallerini sürdürdüğüne dikkati çeken Bekin, "İsrail'i sadece kınamakla kalınması onu daha çok cesaretlendirmekte, daha büyük eylemlere sevk etmektedir." dedi.

Müslüman karşıtlığı yaklaşımlı politikalara karşı daha somut adımların atılmasını beklediklerini kaydeden Bekin, "Batıda Müslümanların karşı karşıya kaldıkları ötekileştirme ve ırk ayrımcılığının ortaya çıkardığı İslamofobi yaklaşımlı politikalara bir an önce son verecek tedbirlerin alınması gerekmektedir." diye konuştu.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Tekin 27.07.2023 14:51
    Sayın vekilim natoya geçmek istiyor İsveç sizde mecliste bunların dersini verin natoya sokmayın
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek