Haber7’nin Türkiye gündemine taşıdığı İBB’nin İSBİKE skandalı tazeliğini koruyor.

İstanbul trafiğini rahatlatmak için bisiklet modelinin uygulamaya konulduğu ve İSPARK’ın alternatifi olarak hayata geçirilen İSBİKE, beceriksizliğin kurbanı oluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin AK Parti döneminde başlatılan paylaşımlı bisiklet uygulaması İSBİKE projesi, CHP'li Ekrem İmamoğlu döneminde çökme seviyesine geldi. İstanbul’un muhtelif noktalarına yerleştirilen bisiklet istasyonları, bisiklet yokluğu nedeniyle mezbeleliğe dönmeye başladı.

Çevre kirliliğine yol açan manzara son olarak Gaziosmanpaşa ilçesinde kaydedildi.

Gaziosmanpaşa Hürriyet mahallesindeki İSBİKE istasyonlarında hiç bisiklet bulunmazken, istasyon noktaları içecek kutuları ve sigara izmaritlerinin atıldığı çöplüğe dönüştü.

İBB'nin 2021 Faaliyet Raporu'nda İSBİKE'nin 280 istasyon ve 2 bin 500 bisikletle işletme yapıldığı belirtilirken, faaliyette 214 istasyon ve yaklaşık 750 bisiklet bulunduğu belirtilmişti.

BİSİKLET İSTASYONU DEĞİL ÇÖP KONTEYNERİ

Vatandaşlara ulaşım faydası sağlamadığı gibi çevre kirliliğine sebep olan ve kamu zararına yol açan İSBİKE istasyonunu görüntüleyen HABER7’nin “İSBİKE istasyonları çöp kutusuna döndü” başlıklı haberi, aylar sonra hala İstanbul’un gündeminde.

Bisikletlerin yerinde yellerin estiği İSBİKE istasyonunun görüntülerini paylaşan AK Parti İBB Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz, “Bisiklet istasyonları bakımsızlıktan ve ilgisizlikten çöp konteynırı olarak kullanılmaya başlandı.” dedi.

Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, İSBİKE istasyonunun görüntüsünü paylaşarak CHP’li İBB yönetimine tepki gösterdi.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • Selçuklu kartalı 02.08.2023 19:48
    Parti gözetmeyin kapasiyete bakın
  • Çiçek 02.08.2023 19:42
    CHP OY VERENLER. ÇÖP VE ÇÖP KOKU LARINI ÇEKMEK. İSTİYORLARSA Bizden uzak olsunlar bir söz var her kes hak ettigi gibi yaşarmış diye kendi ettin kendin buldun bizden uzakta ol çöp severler terörist sevenler ahlaksızlıgı. Kaseti sevenler ALLAH IN İZNİYLE çekerler cezalarını inşallah Amin
  • Ali.E 02.08.2023 18:53
    Pireye kızıp yorgan yakmayalım; pireyi kovalım....
  • AKINCILAR 1453 02.08.2023 17:51
    Perişan olasın istanbul layığını buldun