YAŞ kararlarıyla ilgili Cumhuriyet'e konuşan Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, atamaların 'liyakatsiz' olduğunu iddia ederek atanan komutanları hedef aldı.

Haber7

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Yüksek Askeri Şura (YAŞ), önceki gün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda toplandı.

Yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu oldu. Deniz Kuvvetleri Komutanı Ercüment Tatlıoğlu’nun ise görevine devam etmesi kararlaştırıldı. 

2 general yaş haddi, 41 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildi.

ATAMALARI HEDEF ALDI

YAŞ kararlarıyla ilgili Cumhuriyet gazetesine açıklamada bulunan Cumhuriyet yazarı ve Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, atamaların 'liyakatsiz' olduğunu iddia etti. 

“ASKERİ KANADIN ETKİSİ ZAYIFLADI”

Seçilmiş siyasi iradenin etkisinin arttığını belirten ve askeri kanadın zayıfladığını söyleyen Yavuz, “Askeri şuralar askeri kanadın etkisinin zayıfladığı buna mukabil siyasi kanadın etkisinin olması gerekenden çok daha fazla arttığı bir yapıya kavuştu. Bu nedenle liyakatten çok sadakatin öne çıktığı bir süreç yaşanıyor.” diye konuştu.

“AĞIR BEDELLER ÖDENİR”

 “Sağlıklı bir değerlendirme yapma olanağı olmadığını” iddia eden Ahmet Yavuz, “liyakat kaygısının arttığını” öne sürerek şu sözleri sarf etti:

“Ülkeler çok uzun aralıklarla savaşla yüz yüze gelirler. O an geldiğinde hazır değilseniz vatana, anayasaya, tarihinizin emrettiklerinizden doğan geleneklere değil de ‘kişilere, sadakate’ dayalı bir yapı oluşturduysanız ağır bedel ödenir. Umarım böyle bir durumla ülkemiz karşı karşıya kalmaz ve yanlış sadakat tanımlama ve uygulamasının sorumsuzluğunu gelecek kuşaklar ödemez.”

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Vatan Evladı 06.08.2023 16:34
    Emekli olmuş Cumhuriyet gazetesinde köşe yazarlığı na soyunmuş! Askeri Kanadın zayıflamasından Siyasi Otoritenin guclenddiginden bahsediyor! Eski günleri ni özlemiş Paşa galiba! Vırt zırt olmadı Milletin Silahı nı Milletimiz üzerine doğrult! O günler geçti! Asker de Siyasi Otoritenin de Aziz Milletimizin İradesiyle bu gün ki şeklini almıştır.