İngiltere'de dün ilk yolcularını almaya başlayan yüzen mülteci gemisi "Bibby Stockholm"de kalan sığınmacılar, çektikleri video ve fotoğraflarla büyük tartışma yaratan geminin detaylarını paylaştı.

İngiliz BBC'ye konuşan bazı mülteciler, "Bibby Stockholm" içindeki yaşam şartlarını anlattı.

İngiltere kamuoyunda büyük tartışma yaratan Bibby Stockholm'de konaklamaya başlayan mülteciler, geminin "Alcatraz Hapishanesi'ne" benzediğini söyledi. Bazı mülteciler ise "Yataklar ve yemekler iyi" ifadesini kullandı.

Bir mülteci kahvaltıda kendilerine sunulan yemeklerin videosunu çekerken; mısır gevreği, yumurta, peynir, reçel ve tereyağı gibi yemeklerin sunulduğunu söyledi.

İsmini açıklamayan bir Afgan mülteci, "Odalar çok küçük. Sürekli kapı kilitleme ve parmaklıkların sesleri var. Sanki Alcatraz Hapishanesi'ndeymişiz gibi." dedi. İsmini açıklamayan adam, "Oda arkadaşım gecenin yarısında panik atak geçirdi, sanki boğuluyormuş gibi hissetti. Bizler arasında ağır ilaç tedavisi gören ve depresyonda olan insanlar var." yorumunu yaptı. BBC'ye konuşan adam, "Odalar çok küçük ve yemek odasında sadece 150 kişilik kapasite var." dedi.

İngiliz The Sun gazetesine konuşan bir diğer mülteci ise, "Bence her şey iyi. Ben beğendim. Her şey normal. Yemekler güzel, yatak güzel." ifadesini kullandı.

Erkan Talu Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
Yorumlar 27 Yorum Var
  • Misafir 09.08.2023 15:38
    Kim ne derse desin İngilizler işini biliyor:)) Acep Gemi dolunca nereye hareket edecek hangi ayak basmış adaya gidip mülteciler i oraya bırakacak ya da yapmacık bir yangın ile Gemiyi batırip hepsni Denizin dibine gömecek. En kolayı da Gemiye yeni virüs bırakıp hepsini de öldürür sonuçta Virüs üreticiler in Babasi İngiltere
  • Memati 09.08.2023 15:36
    dünya topraklarında yer mi kalmadı acaba hangi deneyleri uyguluyorlar orada , orda kalan insanlara sormak lazım nasılmış diye
Daha fazla yorum görüntüle