İsveç'te Irak asıllı Salwan Momika, parlamento binası önünde Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırı düzenleyerek, İslam dini ülkede yasaklanana kadar provokasyonlarına devam edeceğini söyledi.

İsveç Parlamentosu önüne geniş polis koruması altında gelen Momika, çevredekilerin tepkisine rağmen Kur'an-ı Kerim'in üzerine bastı. İslam'a hakaret içeren sözler sarf eden Momika, Kur'an-ı Kerim'i ateşe verdi.

Momika, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Irak'taki Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr'ın fotoğraflarının bulunduğu bir kağıtla ayaklarını sildi.

Momika'ya, Salwan Najem isimli bir Irak vatandaşı yardım etti.

Bölgede toplanan ve sosyal medyada üzerinden örgütlenen "Kur'an'ı yakmayı durdurun" isimli grup, Momika ve Najem'e tepki gösterdi. İsveçli aktivistler tarafından kurulan grubun üyeleri, itfaiye erlerinin baretlerinden giyerek, "Irkçı eylemi durdurun" sloganları attı.

Göstericilerden birinin Momika'yı engellemeye çalışmasına polis sert tepki gösterdi. Polis memurları üzerine kapaklandıkları göstericiyi gözaltına alarak karakola götürdü.

Provokasyon sonrası olay yerinden zırhlı polis aracıyla ayrılan Momika ve Najem'e, 10'u zırhlı olmak üzere 20 polis aracı ve yaklaşık 150 polis eşlik etti.

 

Yorumlar 5 Yorum Var
  • Erdin özaslan 16.08.2023 20:11
    Ya Rabbi gönder bunların üstüne ebabil kuşlarını dağıtsın bunların sürüsünü Amin inşallah
  • ALLAH kulu 16.08.2023 17:52
    ALLAH bir gün yıldırım gibi carpacak gerisini sis düşünün
  • Ismail 15.08.2023 07:11
    Türkiyede seyrediyor. Demek ya gucumuz yok yada korkudan donumuza ediyoruz. Koca turkiyeden islam aleminden bir fedayi cikmiyacak kadar aciziz
  • yahayy 15.08.2023 05:46
    zalimler için yaşasın cehennem
  • BABALAR 15.08.2023 05:03
    Allah büyük tür gerisi faso fiso