Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Birleşmiş Milletler kontrolünde bulunan Yeşil Hat üzerindeki Pile köyüne yol yapma girişimi, BM barış gücü görevlileri tarafından engellenmeye çalışıldı.

Engelleme esnasında Kıbrıs Türk tarafı ile BM yetkilileri arasında gerginlik yaşandı.

Bir yıldır yapılacağı açıklanan ve BM'nin ret vermediği projeye bir gün içinde Rum tarafının talebiyle engelleme girişimi ne Türkiye'nin de tepkisi sert oldu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de makam odasında körüklü çizmeli görüntülerinin yer aldığı bir paylaşımına "Kıbrıs Türk'tür" notunu ekledi.

Bahçeli'nin paylaşımı, Yunan basınını kızdırmışa benziyor. Proto Thema, Ethos gazetesi ve CNN Yunanistan, neredeyse benzer başlıkları atarak, Bahçeli'yi "provokasyon" yapmakla suçladı.

Haberlerde, "Bahçeli'den kışkırtıcı açıklama: Kıbrıs Türk'tür! Kemal Atatürk'e ait askeri botlarla video yükledi.", "Yeni meydan okuma: Askeri bot giyen Bahçeli 'Kıbrıs Türk'tür' diyor.", "Erdoğan'ın hükümet ortağı Bahçeli, Kıbrıs'ın Pile kentinde yaşanan olaylar vesilesiyle, takım elbisenin üzerine asker botları giyip içeri girerken göründüğü bir video yükledi.", "Türk provokasyonları devam ediyor. Bu kez Devlet Bahçeli kışkırtıcı bir paylaşım geldi." tarzı ifadeler kullanıldı.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Yasin 21.08.2023 10:44
    Ben hiçbir şey anlamadım ne bu şimdi boş boş duruyor