Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin ardından kurultay sürecine giren CHP’de sancılı geçen delege seçimlerinde “değişimciler” bariz kayıp yaşıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın isimlerin ilçe kongrelerinden üstünlükle ayrıldığı seçimler, liderliğe adaylığını açıklayan Özgür Özel’in memleketi Mersin’de de benzer şekilde neticelendi.

Manisa'nın en büyük ilçesi Yunusemre’de gerçekleştirilen kongrede Özgür Özel konuşma yaparak delegeleri yönlendirmesine rağmen hüsrana uğradı.

Özel’in desteklediği aday Yalçın Arcak ile Kılıçdaroğlu’na yakın “mezhepçi” tayfanın adayı olarak lanse edilen Heval Şahin Turan arasındaki yarış sona erdi. Seçimi Heval Şahin Turan 213 oyla kazandı. Böylelikle yeni CHP Yunusemre ilçe başkanı Özgür Özel’e değil Kılıçdaroğlu’na yakın isim oldu.

GİRDİĞİ HER SEÇİMİ KAYBETTİ

Özgür Özel’in siyasi kariyeri Kılıçdaroğlu gibi mağlubiyetlerle dolu. CHP milletvekili olup grup başkanlığına kadar yükseltilmesine rağmen Manisa’da iki kez belediye başkanlığına aday olan Özel, iki seçimi de kaybetti. Yunusemre ilçesinde desteklediği adaylar 2017 ve 2020 yıllarında iki kez kazanamadı. Kendi mahallesinde delege adayı olan Özel bu seçimi de kaybetti. Son olarak 3 yıl önceki Manisa il kongresinde galip gelemeyen Özgür Özel, bugün Yunus Emre ilçesindeki seçimden mağlup ayrıldı.

İşte Özgür Özel’in CHP’deki seçim mağlubiyetleri:

2009 yılında Manisa Belediyesi’ne başkan adayı oldu. Sadece %13 oy aldı. Seçimi MHP’li Cengiz Ergün %38’lik oranla kazandı.

2014’te yeniden Manisa Belediye Başkan adayı oldu. Vekillik avantajına rağmen yine kazanamadı. CHP’nin %18 oy aldığı Manisa’da MHP’li Cengiz Ergün %40’la başkanlığı elde etti.

2017 yılında Yunusemre ilçesinde desteklediği ilçe başkan adayı seçimi kaybetti.

2019 yılında Yunusemre ilçesi Güzleyurt mahallesinde bizzat delege adayı oldu. CHP’de yöneticilik yapmasına rağmen mahalle delegesi seçilemedi.

2020’de Yunusemre ilçesinde yine aday çıkardı, yine kaybetti.

2020’de Manisa İl Kongesi’ndeki seçimleri kaybetti.

2023'te Yunusemre ilçe kongresinde desteklediği aday değil rakibi kazandı.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Ahmet 21.08.2023 22:00
    Zavallılar yahu. Bu kadar cok üzülmeyin, daha önünuzde çooook yenilgiler var. Göz yaşlarinizin bir kısmını gelecek yenilgilere bırakın.