Ekrem İmamoğlu'nun PR ajansı "46,2 kilometre metro yaptık" yalanını yeniden dolaşıma soktu. Gerçek rakam ise 4 yılda 7 kilometre. Peki bu şişirmeyi neye göre yapıyorlar? İşte İmamoğlu'nun "büyük" metro yalanının "basit" ayrıntısı.

Haber7 - ÖZEL

CHP’nin PR ajansları ile geliştirdiği yalan stratejisi İBB’de İmamoğlu üzerinden işletiliyor. CHP yandaşı Sedef Kabaş’ın “Kitleleri yönlendirmek istiyorsanız ortaya büyük ve basit bir yalan atın, sonra sürekli tekrar edin.” sözleriyle açık ettiği yalan stratejisini İmamoğlu, metro hatları üzerinden bariz şekilde gerçekleştiriyor.

4 yıllık İBB başkanlığı döneminde sıfırdan başlayıp bitirdiği hiçbir metro projesi olmayan ve sadece AK Parti’nin başlattığı metrolarda çalışma yürütebilen Ekrem İmamoğlu’nun 46,2 km uzunluğunda raylı sistem açılışı yaptığı yalanı tekrar dolaşıma sokuldu.

İMAMOĞLU 46 KİLOMETRE METRO MU YAPTI?

Sosyal medyada “ajans” tarafından yönetilen İBB Haber ve Büyükşehir Çalışıyor isimli hesaplar üzerinden yapılan paylaşımlarda, “İBB, İmamoğlu döneminde 46,2 km uzunluğunda yeni raylı sistem açarken borcunu da 4,5 milyar Euro'dan 3,6 milyar Euro'ya düşürdü.” iddiası yer aldı.

Daha önce defalarca kez tekrarlanan ve her seferinde yalanlanan bu iddianın yeniden gündeme taşınması CHP’nin yalan stratejisini bir kez daha hafızalara getirdi.

İBB Haber’in ilk olarak Ocak 2023’te hazırladığı bir tabloyu paylaşmasıyla başlayan yalan, Nisan 2023’te bizzat İmamoğlu tarafından dillendirildi. İmamoğlu’nun yılda 13,27 kilometre, toplamda 46,2 kilometre metro hattı inşa ettiğine dair yalan, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce tarafından da savunuldu.

YALAN RAKAMDA BİLE BECERİKSİZLİK VAR

Nisan ayında 46,2 km olarak öne sürülen yalan 4 ay sonra Ağustos’ta tekrarlanmasına rağmen sözde inşa edilen metro hat uzunluğunun 46,2 km’de sabit kalması dikkat çekti. Yani İmamoğlu’nun PR ajansına göre İBB 4 aydır bir metre bile metro inşası gerçekleştirmemiş oluyor.


GERÇEKTE OLAN: 46 DEĞİL 7 KİLOMETRE

Gerçek rakamlar ise İmamoğlu döneminde İBB’nin son 34 yıldaki en kötü metro inşa sürecini geçirdiğine işaret ediyor. 90’lı yıllardan bu yana yıllık metro inşa ortalaması 12 kilometrenin altına düşmeyen İstanbul’da, İmamoğlu bu veriyi aşağı çekti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 6 Ocak 2023’te açıkladığı verilere göre İmamoğlu yönetimi 2019 yılından bu yana İstanbul’da 7,24 kilometrelik metro inşaatı yapabildi. AK Parti'li Kadir Topbaş döneminde ise tam 142,88 km metro inşa edildi.

Topbaş döneminde ihale edilip yapımına başlanan birçok metro hala İmamoğlu tarafından inşa ediliyor. İmamoğlu döneminde bitirilerek açılışı yapılan Dudullu-Bostancı Metrosu ile Mecidiyeköy-Kabataş Metrosu’nun Fulya ile Yıldız İstasyonları Kadir Topbaş’ın projelendirip başlattığı raylı sistemler arasında.


İmamoğlu’nun açılışı yapılmış gibi reklamını yaptığı fakat hala çalışmaların sürdüğü Ataköy-İkitelli metrosu da yine Kadir Topbaş’ın başkanlık sürecinde yapımına başlanıp 2019 yılına kadar büyük ölçüde tamamlanan metrolar arasında.

Yorumlar 0 Yorum Var