Haber7 Güvenlik Analisti Dr. Eray Güçlüer Irak ve Suriye'de olan son gelişimeleri Haber7 muhabiri Yavuz Selvi'ye değerlendirdi.

"PKK'NIN SURİYE'DE NASIL ACİZ BİR DURUMA DÜŞTÜĞÜNÜ GÖSTERİYOR"

Dr. Eray Güçlüer  PKK’dan kaçıp teslim olan “Kurtay” kod adlı T.A. Suriye’de asker bulunduran ABD, İngiltere ve Fransa'nın terör örgütüne istihbarat, finans ve askeri destek sağladığını anlatmasına ilişikin, "Örgüt geri dönülmez bir çöküşe girdi. Batı'da olsa toparlayamadı.  En son Kandil'deki terörist başları ile Avrupalı güçlerin yaptığı deşifre edildi.  Artk PKK Türkiye ile savaşmak istemiyor. Buna rağmen Avrupa 'hayır savaşacaksınız, biz sizi destekleyeceğiz' diye bastırıyor.  PKK'nın çatışacak gücü kalmadı.  Bu noktada Batılılar örgütü artık en alt kademede yönetmeye başladılar. Eskiden üst kademede yönetiyorlardı.  Kendi yetiştirdiklerini en alt kademelere lider olarak atıyorlar. Çünkü kademe diye bir şey kalmadı.  PKK, kollektif örgütsel davranış kabiliyetini kaybetti.  Bunu yeniden kazanmak için en alt grupların başına kendi yetiştirdikleri adamları göndermeye başladılar.  Bu Batı'nın PKK'nın Suriye sahasında nasıl bir aciz hale geldiğinin de göstergesidir." dedi. 

"BUNLARIN SİYASAL ANLAMI VAR"

Güçlüer ayrıca kaçan teröristin Suriye'de 20 farklı örgüt olduğunu söylemesine yönelikse, "Bunların silahlı olarak bir gücü yok.  Siyasal bir anlamı var. İşte 'Şurada PKK paçavrası var, burası bizim' diyorlar.  Dolayısıyla bir algı yapıyorlar.  Sanki bütün Suriye'ye hakimmiş gibi bir toplumsal algı yaratmaya çalışıyorlar.  Örgütün artık bu kadar gücü dahi kalmadı. Örgüt geri dönülmez şekilde çözülmeye girmiştir." ifadelerini kullandı.

MİT OPERASYONUNUN DETAYLARI

Eray Güçlüer sözlerinin devamında ise MİT'in Irak'ta 15O km içeri girerek Süleymaniye'de etkisiz hale getirdiği terörist hakkında, "PKK'nın düzenli silahlı gücü olamadığı ve terörist grupları bir arada tutamadığı için suikastçı yetiştirmeye başlamış.  Bunun için iki tane kendilerine göre becerikli daha önce Avrupa'da  kalmış sonra Suriye ve Irak'a geçmiş iki teröristi belirliyorlar.  Ve bir kampta eğitim yaptırıyorlar. Demek ki MİT her yerden çıkabiliyormuş.  Türk istihbaratının gücünü herkes görmüş oldu. 

Yorumlar 35 Yorum Var
  • Cascada Turcoica 24.08.2023 18:22
    Doğru değerlendirme doğru yorum uzmanından dinlenir. Bu program çok iyi olmuş tebrikler
  • Ziyaretçi 24.08.2023 15:55
    Kürtler akıllı ve ileri görüş sahibi olsa pkkyı destekleyen kanada ya hesap sorar! Kanadanın yüz ölçümü Türkiye nin on katı büyük ve nüfusu Türkiye den on kat küçük. Kanada neden kürtlere madem devlet kurmak istiyorsunuz gelin kürdistanı kanada da kurun demiyorlar da Türkiye ye saldırtıp kendilerini telef ettiriyor ?Çünkü Türkiye den toprak isteyen kürtler değil israilin maşası pkk dır.
  • Ali 24.08.2023 14:26
    Kobani telebyat pkk üssü olmuş ama enterassam olan turkiye buraya değil yüzlerce km uzakta olan ırak a operasyon yapıyor ama kobani burnumuzun dibinde nedennburalar bu çakallarda neden buralar alınmıyor aklım ermiyor
  • Memet 24.08.2023 14:04
    Kendi halkına düşman ve halkını öldüren dünyada tek örgüt PKK'dır. Bir Kürt olarak bu maşa örgütü destekçilerini lanetliyorum.
  • Nasıl Olacak 24.08.2023 13:40
    Hala AB’ye girmek için uğraşacak mıyız?Hala NATO’da bu sinsi hainlerin güvenliğini sağlamak için duracak mıyız? Ellerinden gelse bu milleti bir kaşık suda boğacaklar. Türkiye yüzyılı bunlardan kopmadan nasıl olacak? Bizim için bunlar bir BEKA sorunu olduğu halde bunlarla beraberlik için hala çaba gösteriyoruz.
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek