Mercedes makam aracı kullananları eleştirirken kendisinin de Mercedes’e bindiği ortaya çıkan SP'li Karamollaoğlu, seçim mağlubiyetini de mitingdeki çok konuşmaya bağladı. Ancak Karamollaoğlu’nun en çok konuşan liderlerden olduğu belirlendi.

HABER7

Altılı masanın gizli ittifaklarla 10 partiyle destek verdiği Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimde yaşadığı hezimetin yankısı sürüyor. Mağlubiyetin sebeplerine ilişkin muhalefet kanadından her yeni gün bir değerlendirme yapılıyor.

CHP’nin İyi Parti’yi suçladığı, İyi Parti’nin vebali Kılıçdaroğlu’na yıktığı, CHP tabanının Deva, Gelecek, DP gibi küçük partileri hedef aldığı, küçük parti kurmaylarının bütün muhalefeti taşladığı seçim değerlendirme sürecinde dikkat çeken bir yorum da Saadet Partisi’nden geldi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TV5’te katıldığı canlı yayında seçim hezimetinin ana kaynağı olarak miting konuşmalarını gösterdi. Karamollaoğlu, mitinglerde 7 liderin birden konuşma yapmasının “acemilik” olduğunu söyledi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın sürece dahil edilmesiyle yanlış yapıldığını söyleyen Karamollaoğlu, şunları ifade etti:

“Hem Cumhurbaşkanlığı hem Meclis seçiminde yüzde 56’ları yakalama şansımız vardı. Bütün genel başkanlar ‘cumhurbaşkanı yardımcısı’ adayı olduk. Bunun yanına belediye başkanları da getirildi. Bizim bu belediye başkanlarına karşı içimizde bir husumet yok ama bunlar doğru değil. Biz bir mitinge gidiyoruz. 7 kişi konuşuyor… 7 kişi konuşur mu? En fazla 3 kişi konuşur. Daha disiplinli olmalıydık. Eksiklerimiz, yanlışlarımız oldu. Bunlar acemilik oldu. Hiçbir zaman böyle bir şey yapılmamalıydı. 2 kişi konuşur, 3 kişi konuşur ya… 7 kişi konuşur mu? 10 kişi konuşur mu?”

MİTİNGLERDE KILIÇDAROĞLU’NA SIRA VERMEDİ

Peki Temel Karamollaoğlu’nun 6’lı masanın mitinglerindeki konuşma performansı nasıldı?

İstatistiklere göre seçim kampanyasında Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ittifakın diğer ortaklarıyla birlikte 43 miting düzenledi. Kılıçdaroğlu’nun 43 mitinginden 5’inde SP lideri Karamollaoğlu da yer aldı. Karamollaoğlu; İstanbul, İzmir, Ankara, Kayseri, Afyonkarahisar mitinglerinde Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP kürsüsünü paylaştı.

SP’li Karamollaoğlu, kürsüye çıktığı CHP’nin 5 mitinginde toplamda 78 dakika konuşma yaptı. Bu 5 mitingde CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun konuşma süresi ise 80 dakika olarak kayıtlara geçti.

Öyle ki CHP’nin İstanbul mitinginde Kılıçdaroğlu 6 dakika konuşurken, Karamollaoğlu tam 10 dakika süre aldı. Kayseri mitinginde ise Kılıçdaroğlu 18 dakika, Karamollaoğlu 25 dakika konuştu.

Mitinglerdeki konuşma sayısından şikayet eden Karamollaoğlu’nun konuştuğu mitinglerdeki süreler şöyle:

İstanbul mitingi: Temel Karamollaoğlu 10 dakika, Kemal Kılıçdaroğlu 6 dakika

Ankara mitingi: Temel Karamollaoğlu 8 dakika, Kemal Kılıçdaroğlu 10 dakika

İzmir mitingi: Temel Karamollaoğlu 11 dakika, Kemal Kılıçdaroğlu 18 dakika

Kayseri mitingi: Temel Karamollaoğlu 25 dakika, Kemal Kılıçdaroğlu 18 dakika

Afyonkarahisar mitingi: Temel Karamollaoğlu 24 dakika, Kemal Kılıçdaroğlu 28 dakika

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Ali 30.08.2023 19:32
    Niye konuştun o zaman acemi dede yeter artik pesinden giden andavallari kandirdigin
  • ismail 29.08.2023 10:24
    hadi git artık torunlarını sev temel dede