Ankara'da büyük coşkuyla gerçekleştirilen TEKNOFEST etkinliğiyle ilgili Birgün gazetesinde "Gençliğin parası TEKNOFEST’e" başlığıyla yayınlanan haber yalan çıktı.

Baykar Teknoloji CEO'su, Haluk Bayraktar, Birgün gazetesinin haberini yalanladı.

Birgün gazetesinin, TEKNOFEST'e katılacak yarışmacılara dağıtılacak yemekler için Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün ihaleye çıktığını ve 2,9 milyon TL harcadığına ilişkin haberine tepki gösteren Bayraktar, Baykar firmasının sadece çocukların festivale gelip bir uçağa dokunabilmesi için 300 milyon TL bağış yaptığını söyledi.

Haluk Bayraktar, "Her yıl aynı yalan, aynı iftira" ifadesiyle tepki gösterdiği haberle ilgili şu ifadeleri kullandı:

Dünyada eşi benzeri olmayan bir teknoloji festivali yapıyoruz. Maalesef yine eşi benzeri olmayan bir şekilde buna gözünü, kulağını kapayan ve karalamaya çalışan bir "basın" var

Gelin, görün, teknoloji geliştiren, girişimler kuran ülkemizin gençleriyle gurur duyun..

Bu harcamaların tamamı "Bir çocuk gelsin, bir uçağa dokunsun" diyerek gençlerimiz proje geliştirsin ve ülkemizi tam bağımsız yarınlara taşısın diye yapılıyor.

Sadece Baykar Teknoloji olarak imkânı olmayan çocuklarımız ve depremzede gençlerimizden oluşan toplam 100 bin kardeşimizi "Özdemir Bayraktar Anısına Bir Çocuk Gelsin Bir Uçağa Dokunsun Gezi Programı" ile TEKNOFEST'e getirmek ve TEKNOFEST'in yapılabilmesi için 300 milyon lira bağışladık

Varsın yalan yanlış yazsınlar. Çocuklarımız, gençlerimiz, yarınlarımız için bu uğurda sarf edilen her şey helali hoş olsun.

Bizler asla Milli Teknoloji Hamlesi yolundan dönmeyeceğiz.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Bir Tespit 31.08.2023 16:45
    Neden cezai yaptırım uygulanmıyor.Yalan haberden savcılar ne duruyor.