Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli’nin konuğu olan TR Anten Elektronik A.Ş’nin Genel Müdürü Prof. Dr. Lokman Kuzu, önemli açıklamalarda bulundu.

Kuzu Aselsan mühendislerimizin ortadan kaldırılması ve teknoloji casusluğu hakkında şu ifadeleri kullandı;

2007 yılında bana operasyon yapıldı haber oldu mu? Fransa'da bana operasyon yaptılar, her şeyimi çaldılar. Beni uyuttular, çocukları gönderdim. Bir gün sonra operasyon yaptılar. Bu haber oldu mu? Olmadı. Yani işte Aselsan mühendislerine ne olduğu belli. O dönemdeki konuştuğumuz insanlar bu bilgileri biliyorlar. Şu anda da bilen çok vardır. Haber yapılıyor. Yoksa birileri gelip öldü.

Nasıl bir tedbir alınmalı?

Bakın yurt yurt dışına gidenlerle ilgili ya da yurtiçiyle ilgili bazı nitelikli hedef yani bazı pozisyonlardaki insanlarla ilgili benim hazırladığım bir sunum var. Bir saatlik, bir buçuk saatlik. Güvenlikle ilgili, istihbaratla ilgili. Bunu ben uzay enstitüsündeyken arkadaşlara, bazı arkadaşlara anlattık yani. Yurt dışına bilgisayar götürmeyin dedim. Çünkü Gittiğinizde çalıyorlar. Hem de anahtarı kullanmadan yani hani zorlanmış değildi. Normal bir hırsızlık değil. Normal bir hırsızlıkta bir şeye zarar verir. Öyle girer belki. Ama o hiç direkt girmiş, almış gitmiş. Beni uyuttukları gibi her şeyimi çalmışlardı. Yani USB bile Götürmeyin. Yani götürdüğünüz bilgi önemli. Her şeyi içmeyin diyoruz. Siz de yani yurt dışından gelen insanlara iyi dikkat edin. Diyorlar ki bir şey içmek ister misin? Sadece su içiyor yani. Niye? Niye çay istemiyor? Yani bir şeyi var. Bir şüphesi var. Sıcak şeyin içine atacağınız Küçük bir katkıyla bu adamı çok rahat konuşturabiliyorum ben. Onun için de geçen yerlerinin başına hani Çin'e gittiğimde Jennit Yellow'un başına gelen yani bir şey yerken içerken dikkat ediyor olmanız lazım. Götürdüğünüz eşyanıza dikkat ediyor olmanız lazım. Her şeyi götürmeyin. Yedeklerini tutun yangına karşı, hırsızlığa karşı, siber saldırıya karşı, yedekten bütün bir yerlerde. Onları tavsiye ediyoruz. Ve dikkat edin. Yani eğer nitelikli bir yani bu teknolojiyle ilgili bir sizin elinizde neler var? Neye sahipsiniz? Onu anlamaya çalışırlar. Bu Teknofest'te eminim bir sürü casus geliyor. Gelir gelmez mi yani? Kim Türkiye neyi geliştiriyor? Onu görüyorlar. Yani isim isim saymayayım şimdi ülkeleri. Merak ediyorlar. Tabii ki. Yani bizim S-400'le ne yaptığımızı nereden biliyorlar? Dört tane isme Caatsa yaptırımı çıkıyor yani. Bu isimleri nereden biliyorlar kimse tanımaz. Ama biliyorlar sonuçta bir yerden bilgi alıyorlar demek ki. Yani yurt dışıyla ilgili şöyle söyleyeyim. Ya bugün için diyelim.

Yani artık açık kaynak istihbarat yapılıyor. Herkesle ilgili her şey tutuluyor. Bunun bir kısmını şu ülke tutuyordu. Bir kısmını bu ülke tutuyor. Sizin ülkeniz de sizinle ilgili tutuyor. Herkes bir şey tutuyor. Zaman zaman bunlar da kullanılıyor. Onun için yazdığımıza, çizdiğimize dikkat etmemiz gereken, muhataplarımıza dikkat etmemiz gerekiyor. Bu böyle şey bir ortam yani biz izleniyoruz evet izleniyoruz. Yani bizi izliyorlar mı? Evet izliyorlar.

Yorumlar 0 Yorum Var