Üsküdar Belediyesince tarihi hamamdan kütüphane kafeye dönüştürülen Kuzguncuk Nevmekan'ın açılışında konuşan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Artık karşımızda içe kapanan, kendi iç çelişkilerine boğulmuş, krizleriyle uğraşan bir Türkiye yok. İddialı, dışa açık bir Türkiye var" dedi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Üsküdar Belediyesince tarihi hamamdan kütüphane kafeye dönüştürülen Kuzguncuk Nevmekan'ın açılışına katıldı.

Burada konuşan Altun, Kuzguncuk’taki Nevmekan’ın ilk olarak Şeyhülislam Ahmet Arif Hikmet tarafından 1855'te hamam olarak yaptırıldığını hatırlatarak, "Esas itibarıyla yine Arif Hikmet Efendi'nin Medine'de kurduğu kütüphaneyi finanse etmek üzere kurdurduğu bir hamam. Bugün yeniden kütüphane hüviyetine kavuşuyor. Bu son derece kıymetli bir tevafuk ve buna şahitlik etmek çok kıymetli." dedi.
Altun, güçlü milletlerin tarihlerini sahiplendiğini ifade ederek, "Güçlü milletler, tarihlerinden güç alarak daha da tahkim olurlar. Zayıf düşürülmüş milletlerse tarihlerinden koparılmaya çalışılırlar, tarihleriyle aralarına engeller konmaya çalışılır ki zayıf kalsınlar, sömürüye açık hale gelsinler. Hamdolsun ülkemiz güçlendikçe, unutturulmaya çalışılan tarihimizi daha çok sahipleniyor, gücümüze güç katıyoruz. Tarihsel derinliğimiz bizim gücümüzdür. Dünya tarihinde ortaya koyduğumuz başarılar bizim gururumuz olduğu gibi bugün de yarın da neler yapacağımızın, neler yapabileceğimizin açık ve net delilidir." diye konuştu.

Türkiye'nin bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde daha öz güvenli, daha iddialı bir şekilde varlık gösterebilmesinin tarihine, tarihsel derinliğine sahip çıkmasıyla ilgili olduğuna dikkati çeken Altun, Türkiye'nin Orta Doğu'nun farklı bölgelerinde, Kafkasya'da, Balkanlar'da kurucu bir aktör olarak varlık göstermesinin, oyun bozup oyun kurabilmesinin tarihsel derinlikle ilgili olduğunu vurguladı.

Yorumlar 0 Yorum Var