İBB’nin metro algısı böyle patladı: Arıza, pislik, kaos...
İstanbul’un metro ağını sorun yumağına dönüştüren İBB’nin seçim ayarlı olarak başlattığı imaj çalışması, 4 yıldır metro problemleriyle boğuşan İstanbullunun tepki seliyle karşılaştı.

HABER7

İstanbul’un trafik yükünü azaltmak için hizmete alınan metrolarda CHP döneminde yaşanan arızalar, sefer aksamaları, bakımsızlık, kirlilik ve ısı problemleriyle ilgili şikayetlere 4 yıldır kulak asmayan CHP'li yönetim, seçim yaklaşınca düğmeye bastı. Ancak sorunları gidermek için değil, “sorun yok” algısı oluşturmak için…

FONDAŞ MEDYA GÖREVE

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Metro İstanbul A.Ş.’nin kurumsal sosyal medya hesaplarından, metrolarda “altın çağ” yaşandığı öne sürülerek algı operasyonuna girişildi. Metrolarda arıza ortalamasının düşük olduğu, yürüyen merdivenlerin sorunsuz çalıştığına dair “toz pembe” senaryolar oluşturuldu. Metro İstanbul Genel Müdürü Özgür Soy, Halk TV’de katıldığı programda “ajans üretimi” olduğu belirtilen argümanlarla metro savunması yaptı.

Soy’un fondaş Halk TV’deki konuşması Metro İstanbul’un sosyal medya hesaplarında, “Altın çağını yaşayan metroları karalamak için yürüyen merdivenleri gündeme getiriyorlar”, “Hem dünya metrolarına göre hem de geçmiş dönemlere kıyasla arıza ortalamamız çok düşük.”, “Arıza oranlarını düşürmek için yatırımlar yapıyoruz” başlıklarıyla paylaşıldı.

"GÖZÜMÜZE Mİ İNANALIM YALANLARINIZA MI"

Ancak metroları kullanan İstanbulluların yorumları, İBB’nin metro makyajını akıttı. Metro İstanbul’un “algı” paylaşımlarına gelen bütün yorumlarda şikayet ve memnuniyetsizliğe yer verildi.

İmamoğlu’na oy vermiş seçmenlerin dahi isyan ettiği metro keşmekeşiyle ilgili Metro İstanbul hedef alınarak gerçekleştirilen yorumlar şunlar:

3 dakikada gelen metro 7 dakikada geliyor. Eskiden tramvaylar da saat olurdu, kaç dakikada geldiğini gösteren. Onları bile kapattınız. Otobüsleri azaltınız. Pandemide milleti üst üste getirdiniz. Altın çağı bu oluyorsa tebrik ederim.

Bağcılar Meydan durağında bir taraftaki yürüyen merdivenler bozuldu, günlerce şerit çekilip kapalı kaldı, şimdi kocaman reklam pankartı asılıp kapatılmış vaziyette. Metrolarin klimaları çalışmıyor. Çıkıp diyorsunuz ki altın çağ. Bu sorunları yaşayanları kandıramazsınız.

Metrolar pislik içinde. Kirazlı Kayaşehir metrosuna binin, hiçbir gün merdivenlerin hepsinin çalıştığını göremezsin. Siz uzayda mı yaşıyorsunuz. Bi gezin, daha bugün Yeni Mahalle metro durağında aşağı inen uzun iki merdiven çalışmıyordu. İnsanlar her gün gözleri ile görüyor.

HER İSTASYONDA ARIZA

Kusura bakmayın ama her istasyonda ya yürüyen merdiven arızalı ya da asansör çalışmıyor. Ekrem Beye oy vermiş biri olarak bu durum herkes gibi benim de canımı sıkıyor. Bu seçimde bu konulardan çok eleştiri olacak ayrıca istasyonlarda çok pis temizlik görevlisi arkadaşlar çalışmıyor.

Gözlerimizle gördüğümüze mi inanalım yalanlarınıza mı.. Sivrisineklerden metro duraklarında durulamıyor. Merdivenler pislik içinde.

MİLLETİ APTAL MI SANIYORSUNUZ

Her gün M2 metrosunu kullanıyorum Taksim istasyonunda yaklaşık 1 haftadır iki farklı yerde yürüyen merdiven çalışmıyor neyin karalaması milleti aptal mı sanıyorsunuz

Ya pardon da sen ne zaman siyaset arenasına dönüştün? Sen Metro İstanbul’sun!  Ayrıca yürüyen merdivenleriniz zaten sürekli arızalı ya da asansörleriniz arızalı!  M8 hattının bile halen açılmayan çıkış kapıları var!!!!!

16 YILDIR BÖYLESİ GÖRÜLMEDİ

Bana masal anlatma kardeşim 2007’dan beri T1 kullanıyorum bu seneki kadar araç arızası, klima arızası, pislik, kaos, düzensizlik görmedim.

Yorumlar 0 Yorum Var