CHP’nin kuruluş yıldönümünde Anıtkabir ziyareti sırasında yan yana gelmemeleri dikkat çeken Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’nun arasının bozuk olduğu, iki isim arasında “aracılar üzerinden iletişim” kurulduğu konuşuluyor.

Seçim mağlubiyetinin sorumluluğunu kabullenmeyen muhalefet paydaşlarında taht kavgaları büyük kırılganlıklara yol açıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında başlayan liderlik çekişmesi, yerel seçim öncesi sahaya küskünlük olarak yansıyor.

Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu, CHP’nin 100’üncü kuruluş yıldönümü çerçevesinde gerçekleştirilen Anıtkabir ziyaretinde yan yana gelmedi. İkilinin aynı karede yer almaması, parti kulislerinde aralarının bozuk olduğu ve uzun zamandır doğrudan iletişim kurmadıkları iddiasını gündeme getirdi. Kurmaylar “sorun yok” mesajı verse de kulislerde iki isim arasında diyaloğun aracılar üzerinden kurulduğu konuşuluyor.

İmamoğlu’nun yeniden adaylık mesajına karşın henüz Kılıçdaroğlu’ndan somut bir açıklama gelmediğine dikkat çekilen kulislerde, ikilinin kritik önem taşıyan İstanbul İl Kongresi için bir araya gelip gelmeyeceği merakla bekleniyor.

Milliyet gazetesinin haberine göre, Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu’nun uzun zamandır görüşmediğini savunan CHP’li bir kaynak, “Genel Başkan’ın sadece Ekrem Bey değil, birkaç isimle daha görüştüğünü zannetmiyorum. Aracılar üzerinden bazı şeyler, gidip geliyor. Görüşmeme Kemal Bey’in tercihi değil. Süreç öyle ilerliyor” dedi.

Yorumlar 8 Yorum Var
  • yahya 13.09.2023 09:04
    hepsi 5 kuruş etmez.
  • Gakko izmir 13.09.2023 02:43
    Ekip tamam, yürüyüş tamam....bürütüste orda ,hadi herkese kolay gelsin...
  • Ulku 12.09.2023 20:28
    Tam bir fiyasko abisesi bunlar sanki cumhurbaskani oldu da anitkabir ziyareti yapiyor. Kendi kendine evcilik oynuyorlar bide bu oyuna gercekten inaniyorlar. Partili Cumhurbaskani olmaz diyerek ilk cumhurbaskanini kendine peskes ceken parti …
  • Frti 12.09.2023 19:24
    Ya herseyi geçtim de şu adamın.arkasindan giden kitleye ne demeli bunlar yediler heoten
  • ismail. 12.09.2023 18:08
    O değilde arkasından eczası kalfası kılıklı şeyin yürüyüşüne dikkat edin. Başı dik onurlu ve gururlu bunca ihanetten sonra timsah bşle üzülür bu haleti ruhayiyete.
Daha fazla yorum görüntüle