Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ÜLKE TV'de canlı yayınlanan Akşam Baskısı programında ÜLKE TV Ankara Temsilcisi Mustafa Pala, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet ve gazeteci Zafer Şahin'in sorularını yanıtlayarak yeni eğitim-öğretim yılına dair önemli açıklamalarda bulunuyor.

'BASTIĞIMIZ DERS KİTAPLARININ SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ'

"Bastığımız ders kitaplarının sonuna kadar arkasındayız. Öğrencilerimizin hiçbir yardımcı kitaba ihtiyaçları yok. Ancak şöyle bir şey var. Okullara gidiyoruz, yardımcı kitap aldıran öğretmen arkadaşlarla görüşüyoruz, çok fazla velilerden öğretmenlere çocuklara baskı yapılması isteği var. Çocuklarımızın nerede basıldığı bilinmeyen kitapları almasının kesinlikle gereksiz olduğuna inanıyorum. Kitapların içerisindeki bilgiler denetlenmediği için yarın öbür gün sınava girdiğinde ikileme düşürmesi gibi sorunlar yaşanabilir. Okullara bu konuda yazı da gönderdik."

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Misafir 23.09.2023 01:52
    Din Kültürü ; müfredatı İslam dini dersine müfredatı değiştirilerek dönüştürülmeli. Çocuk hiç olmazsa. zorunlu ders alarak dinimizi tanımalı. Namaz kılmayı , abdest ve güslü öğrenebilmeli. Kuran okumayı buderste öğrenebilmeli.
  • Misafir 23.09.2023 01:49
    Velinin önünde , öğrencisinin önünde öğretmenlerin etkisi bitirildi. Okullarda öğretim matematik fen , fizik kimya biyolojiden başka ders , ders kabul edilmiyor. Akademik öğretim var sadece etkidi olduğu düşünülen. Ahlaki gelişim , dürüstlük , İslami bilgi eksik bırakılmış durumda.
  • Misafir 23.09.2023 01:44
    Sayın bakan ; Milli eğitim bakanlığı öğretmenleri kaynak kitaplarını satanların söylediğine iitibar ediyorsa ; Kaynak diye verilen kitaplarınızın değerlendirmesini isteyebilirsiniz. Öğretmenlerinizden.