srail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bugün ABD’nin New York şehrinde düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) 78’inci Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada skandal bir harekete imza attı.

'FİLİSTİNLİLER BU HAREKETE KARŞI ÇIKMAMALI'

Ülkesinin Suudi Arabistan ile ilişkileri normalleştirme yolunda olduğunu belirten Netanyahu, “İsrail ile Suudi Arabistan arasındaki barışın tarihi bir eşikte olduğuna inanıyorum” dedi. Netanyahu, yeni bir barış çağının başlangıcının müjdelendiğini ifade ederken, Filistinlilerin bu harekete karşı çıkmamaları gerektiğini savundu. Böyle bir barışın Arap-İsrail çatışmalarının bitmesine katkı sağlayacağını belirten Netanyahu, “Diğer Arap devletlerini de İsrail ile ilişkilerini normalleştirmeye teşvik edecektir" dedi.

'FİLİSTİNLİLERE VETO HAKKI VERMEMELİYİZ'

Filistin lideri Mahmud Abbas'ın dünkü BM Genel Kurulu’ndaki konuşmasında, “Ortadoğu'da Filistin devleti olmadan barış olamayacağı” yönündeki ısrarlı ifadesini kesin bir şekilde reddeden İsrail Başbakanı Netanyahu, “Filistinlilere Arap ülkeleriyle yapılacak barış anlaşmalarını veto hakkı vermemeliyiz” ifadelerini kullandı.

NETANYAHU FİLİSTİN'SİZ HARİTA SKANDALINA İMZA ATTI

BM Genel Kurul'una sunum yapan İsrail Başbakanı Netanyahu, ülkesinin Arap ülkeleriyle olan yakınlaşmasını ve barış sürecine ilişkin kullandığı haritada Filistin'e yer vermedi. Filistin’in olmadığı haritada işgal altındaki Batı Şeria ve Gazze Şeridi İsrail’in bir parçası olarak görüldü.

FİLİSTİN'DEN ÇOK SERT TEPKİ

Filistin yönetimi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, BM'de yaptığı konuşmaya tepki gösterdi ve Filistinlilerin razı olmayacağı herhangi bir çözümün Orta Doğu'da barışı tesis edemeyeceğini belirtti.

'FİLİSTİN HALKININ RIZASI OLMADAN BARIŞ VE İSTİKRAR OLMAYACAK'

"Filistin halkının rızası olmadan, uluslararası kararlar ve Arap Barış Girişimi doğrultusundaki talepleri gerçekleşmeden bölgede barış ve istikrar olmayacak." ifadesini kullanan Ebu Rudeyne, Filistin'in resmi tutumunun bu olduğunu, bundan geri adım atılmayacağını, aksini düşünenlerin ise hata ettiğini ifade etti.

"Barış Filistin'le başlar. İstikrar, Filistin halkının meşru ulusal haklarını elde etmesi ve başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletini kurmasıyla sağlanır. O olmadan bölgede barış, güvenlik ve istikrar olmaz." diyen Ebu Rudeyne, Filistin halkının ulusal ilkelerinden sapmayacağını, topraklarına ve kutsallarına bağlı kalacağını; işgalin ise ne kadar sürerse sürsün bir gün biteceğini vurguladı.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Misafir 23.09.2023 23:11
    Bu Siyonistler çok zalim haindiler hem işgal et hem yok say İslâm birliği neye yarıyor yüce Rabbim Filistinli kardeşlerimize yardım etsin inşallah
  • Memo 23.09.2023 20:36
    İnşallah Arap devletleri Filistin satmaz. Kahrolsun. Siyonist israil