Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz katıldığı bir TV programında Orta Vadeli Program ve enflasyon gelişmelerine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, emekli maaşlarına düzenleme ile ilgili tarih verdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Kanal 7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 yazarı Mehmet Acet’in moderatörlüğünde ekrana gelen Başkent Kulisi'nde önemli açıklamalarda bulundu.

YURT DIŞINDAN YATIRIM GELİYOR MU? 

Belli çalışmalar yapıldı. BAE ile çok önemli bir anlaşma imzalandı: 51 milyar dolar civarında bir paket. Mehmet Şimşek Bey ile gitmiştik. Çok iyi bir hazırlık yapılmıştı. Sayın Cumhurbaşkanımız gittiğinde son noktayı koymuş oldular. Beklentilerimizin üzerinde 51 milyar dolarlık paket imzalandı. Süreç başladı, uygulamada Hazine ile görüşmeleri var BAE otoritelerinin. Yakın gelecekte 8.5 milyar doları deprem ile harcamalarda kullanılmak üzere tahvil şeklinde, 3 milyar doları Eximbank ihracatı destekleme şeklinde Sağlanacak. Bu yıl bitmeden gerçekleşmesini bekliyoruz. Yıl başından önce kaynakların Türkiye’ye geleceğini düşünüyorum. 

‘22 MİLYAR DOLAR REZERV ARTIŞI GERÇEKLEŞTİ’ 

Son 3 aya baktığımız zaman cari açığımız olduğu halde rezervlerin artmaya başladığını görüyoruz. Geçen hafta itibarıyla 22 milyar dolar rezervlerde net artış oldu. Son 3 ayda 22 milyar dolar rezerv artışı gerçekleşti. Bu çok önemli bir rakam diye düşünüyorum. 

Önümüzdeki dönemde daha fazla kaynak girişi olacak. Cari açığımızı düşüreceğiz. Bunu çok rahat bir şekilde finansa edeceğiz bir taraftan rezervlerimizi artıracağız.  

CDS’ler 400’ün altına gelmiş oldu. Risk algısı azalıyor. Şu anda algı belli bir seviyeye gelmiş durumda. Önümüzdeki dönemlerde daha da aşağılara doğru gittiğini göreceğiz.

Yorumlar 0 Yorum Var