HABER7

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İBB meclisinde 43 kez kaçtığı soru cevabını buldu. CHP’nin “namus sözü” verdiği işçi çıkarmama konusunda 4 yılda 23 bin İBB personelinin kurumla ilişiğinin kesildiği ortaya çıktı.

Av. Muhammet Kaynar, SGK kayıtlarına göre İBB’den 23 bin işçinin kapı dışarı edildiğini söyledi. Kaynar, İBB Meclisi’nde 43 defa gündeme getirilen konunun hiçbir defa cevaplanmadığını vurguladı.

İBB AK Parti Meclis Üyesi ve Hukuk Komisyonu Başkanı Av. Muhammet Kaynar, şunları söyledi:

“Ben işçi arkadaşlarımıza söz verdim. ‘Her ay sizin mağduriyerinizi gündeme getireceğim’ diye. Burada her ay soru soruyoruz biz. 23 bin insanı işten çıkarttınız, 66 bin de işe aldınız. Arkadaşlar ısrarla, koro halinde itiraz ediyorlar, diyorlar ki ‘biz bu kadar insanı çıkartmadık’. Yahu kardeşim o zaman soruyorum; kaç kişi çıkarttınız? 23 bin değil, 20 bin mi? 10 bin mi? 8 bin mi? Kaç bin kişi çıkarttınız? Bu kadar işten çıkarılanlar insan değil mi? Binlerce insandan bahsediliyor. ‘Bir kişi çıkartmayacağız, namus sözü’ diyen insanlar binlerce insan çıkartmış burada çıkmış ‘23 bin değil’ diyor. O zaman sayıyı söyle kardeşim. 43 kere sormuşlar sana. Demişler ki ‘kaç kişiyi çıkarttın?’ Ben denetim komisyonunda benim imzamla soruldu: Kaç kişi çıkarttınız? Cevap yok… ‘Soramazsın’ diyor. Buraya gelmişiz, ‘burada da soramazsın’ diyor. Bu Meclis ne iş yapacak ki ya? Bu kadar insanı işten çıkartmış, bana bir tane sayı söylesin. 1 kişi desin… Tamam Kemal Kılıçdaroğlu dedi ki, ‘1 kişi bile çıkartmayacağız, namus sözü’ dedi. Ama bunca kişi çıkartılmış. SKG’nın kayıtlarında 23 bin kişinin işveren tarafından iş akdi feshedilmiş gözüküyor.”

SEÇİM ÖNCESİ NE DEMİŞLERDİ?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yönetimini 2019 yılında ele geçiren CHP’li Ekrem İmamoğlu, seçim sürecinde hiçbir işçinin çıkarılamayacağını söylemişti.

İmamoğlu şu ifadeleri kullanmıştı:

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan tüm emekçi kardeşlerime sesleniyorum. Hiç kimsenin emeğine ve işine dokunmayacağız”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise işçi çıkarmama hususunda namus sözü vermişti. Kılıçdaroğlu, “Bütün işçilere namus sözü ve garanti veriyorum. Kazandığımız bir belediyede, belediye başkanı haksız yere bir işçinin işine son verirse gelecek beni bulacak.” demişti.

Yorumlar 43 Yorum Var
  • Segezekten 29.09.2023 00:24
    Dün Dündür,
  • Mevlüt Aykılıç 28.09.2023 07:22
    Yalandaroğlu....
  • Hoca Nasrettin 28.09.2023 00:01
    KK'nın namus sözü, namus anlayışı. Ülkeyi bu namuslulara teslim eden diğer namuslular.
  • Arif 27.09.2023 23:20
    Deveye diken misali İstanbul'dakilere de bir dönem daha bu beceriksizler gerekli. İyicene burunları sürtmeli ki bir daha ders vereceğiz diye islam düşmanı beceriksizlere oy vermesinler.
  • Nuri 27.09.2023 23:13
    Tüm belediyeler partilerin elinden alınıp il özel idaresine bağlansın. Belediye hizmeti devlet eliyle yapılsın. Belediyeler adam kayırma ve rant kapısı olmuş partilere.
Daha fazla yorum görüntüle