Bir süredir enflasyonu fırsat bilen vurguncu bazı ev sahipleri değerinden fazla kira istemeye başladı. Kira artışı oranı üst sınırının 1 Temmuz 2024'e kadar yüzde 25 olarak belirlenmesine rağmen kiracılarından fahiş miktarda artış talep ediliyor.

Bu durum nedeniyle binlerce kiracı zor durumda. Bazı ev sahipleriyse tehdit ve zor kullanarak kira ücretini fahiş seviyeye çıkarmak istiyor. Anlaşmazlıklar, kiracılar ile ev sahipleri arasında çirkin olaylara sahne oluyor.

Kötü niyetli bazı ev sahipleriyse bezdirme taktiğini kullanarak, kiracıların ödeyemeyeceği evlerinden çıkmasını sağlıyor.

Kiracı-ev sahibi olaylarının son yaşandığı yer, İstanbul'un Esenyurt ilçesi oldu.

ASGARİ ÜCRETLİDEN, KİRANIN 3 KATINI İSTEYİNCE MAHKEMELİK OLDULAR

Geçtiğimiz gün İstanbul'un Esenyurt ilçesindeki Saadetdere Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Aytaç E., 7 yıldır kirada oturduğu evden ev sahibi tarafından çıkarılmak istendi. Evden çıkmak istemeyen Aytaç E., ev sahibinin kirayı 3 katına çıkarma isteğine de olumsuz yanıt verdi. Asgari ücretle çalıştığını ve böyle bir zammı karşılayamayacağını söyleyen kiracı ve ev sahibi mahkemelik oldu.

KİRACILARINA PUSU KURUP HUNHARCA DÖVDÜLER

Dün iş çıkışı metrobüsten inerek evine giden Aytaç E.’nin önü, ev sahibi Ali E. ve Aşur E. tarafından kesildi. Bir anda saldıran baba-oğul, kiracılarını tekme tokat dövdü.

HASTANEYE KALDIRILDI

Yere düşen Aytaç E.’yi yerde tekmeleyen şahıslar, cep telefonunu da alarak uzaklaştılar. Baba-oğlu, olaya müdahale etmek isteyen vatandaşlara ise “Bu adam tacizci” diyerek yaklaştırmadılar. Darp edilen Aytaç E., sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Yaşananlar ise cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

"TACİZ OLAYI OLDUĞUNU SÖYLEYEREK İNSANLARI UZAKLAŞTIRDILAR"

Yaşadıklarını anlatan Aytaç E., "Ev sahibi ve oğlu beni yakaladı. Ben de ‘Ne oluyor’ dedim. Bana ‘Yürü lan’ diyerek silah gösterdiler. Daha sonrasında beni yere iterek vurmaya başladılar. Çevredeki insanlar müdahale etmek istediklerinde ise taciz olayı olduğunu söyleyerek insanları uzaklaştırdılar. İnsanların bağırışlarını duydum ve bilincim kayboldu. O sırada telefonum yere düşmüştü, onu da aldılar. Gözümü açtığımda ise hastanedeydim" dedi.

"ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞTIĞIMI BİLİYORSUNUZ, BEN O PARAYI VEREMEM"

2016 yılından bu yana aynı evde oturduğunu söyleyen Aytaç E., "Kira konusunda yaşadığımız anlaşmazlık nedeniyle arabulucuya vermişler beni. Ben arabulucuya ‘O insanlarla buluşmak istemiyorum’ dedim. Çünkü beni daha önceki senelerde de tehdit etmişlerdi. Bir seferinde ise bacağımı kırdılar. O olayların da raporları mevcut. O zaman da mahkemelik olmuştuk ve ben kazandım. Şu anda verdiğim kira 2 bin 250 TL. Ev sahipleri ise benden 8-9 bin TL kira istiyorlar. Ben onlara ‘Asgari ücretle çalıştığımı biliyorsunuz, ben o parayı veremem. Niye üstüme geliyorsunuz’ dedim" diye konuştu.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Olayla ilgili inceleme başlatan polis ekipleri, dayakçı baba-oğlu gözaltına aldı. Zanlılardan Ali E., ifadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Yorumlar 24 Yorum Var
  • Maslandag 02.10.2023 14:23
    şimdi 2016 dan beri burada oturuyorsan. 5 yıllık süren dolmuş. piyasa rayici ile kira sözleşmesini yenilemen gerek. o yüzde 25 artışda senin hakkın değil.Böyle mağduriyet edebiyatı olmamış. Süreci yanlarla doğruları karıştırıp anlatıyor. her zaman kiracı haklı değildir.
  • Cihangir 02.10.2023 10:34
    Görünkü bu kiraci nelet dedi ev sahibine ben evden cikmayacagim gelde cikar git beni mahmeye ver iste % 25 zam yap sana yeter Kiracinin yüzenden birde ceza evinde yat.
  • Hüseyin 02.10.2023 10:29
    Bu kiraci yalan söyluyor firsatcilik yapiyor bedavaya oturmak istiyor yani sen askeri ucrete cslisiyorsannev sahibinin sucu ney simdi bu kiraci ne ev sahibinin verdigi kirayi vermek istemiyor
  • Mehmetx 02.10.2023 10:20
    Sen de iyi kötü bir ev bul çık kardeşim. Adamın evin de zorlamı oturacaksın. Ha bulamıyorsan ev bir şey diyemem.
  • Mehmetx 02.10.2023 10:18
    Sebep ne olursa olsun adamın kafasına şiddetli ve sürekli tekmeler atmak? Öldürmeye çalışmaktan başka bir şey değil. Evi de evsahibi de cehennemin dibine. Bir de yprumcular ev sahibi haklı demiş, bakalım sıra size gelince biri sizi döverken "haklısın" diyebilecekmisiniz?
Daha fazla yorum görüntüle