Milli sporcumuz Rıza Kayaalp, Dünya Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil 130 kilo finalinde İranlı Amin Mirzazadeh’e son saniyede kaybetmiş ve gümüş madalyanın sahibi olmuştu.

Mirzazadeh'e karşı maçın son anlarına kadar üstün bir oyun sergileyen ve son saniyelere de 2-1'lik üstünlükle giren Rıza son anda Mirzazadeh tarafından minderin dışına taşınmış ve skor 2-2 olmuştu. Bu sonuçla Mirzazadeh, 2-2'lik skorda son sayıyı kazanan sporcu avantajıyla altın madalyaya ulaşmıştı.

"Maçtan önce bir hata yaptım ve yanlış ayakkabı seçtim"

Haber7'ye özel açıklamalarda bulunan milli sporcu, altın madalya kazanamadığı için üzgün olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Öncelikle madalya kazandığım için mutluyum ancak son saniyede altın madalyayı kaybettiğim için üzüntümüz daha çok. O da benim hatamdan dolayı... Geçen seneye göre rakibimden daha üstündüm. Geçen sene 1-1'de yendiğim rakibimi 2-0, 3-0 hatta 4-0 yenebilirdim. Maçtan önce bir hata yaptım ve yanlış bir ayakkabı seçtim. Son 1 dakika kala ayaklarımı hissetmedim. Fiziksel ya da yanlış antrenman yapmakla alakalı bir hata değildi, kendi hatam."

"Dünyada en çok madalya kazanan sporcu oldu"

"Bizim hedefimiz olimpiyatlarda altın madalya kazanmak. Avrupa Şampiyonası, Dünya Şampiyonası ve Olimpiyat Oyunları'nda toplamda 26. madalyamı kazandım ve dünyada en çok madalya kazanan sporcu oldum. Aleksandr Karelin'i geride bıraktım. Bunun yanına bir tane de Olimpiayat altın madalyası olursa kariyerimi taçlandırmış oluruz. İnşallah hedeflerimi gerçekleştiririm."

Serkan Karahaliloğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Serkan Karahaliloğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi'nin Medya ve İletişim bölümünden mezun oldu. Sektöre TV8 ekranlarında yayınlanan yemek programının kurgu ekibinde başladı. 2022 yılından itibaren çalışmakta olduğu haber7.com bünyesinde mesleki hayatına devam etmektedir.
Yorumlar 34 Yorum Var
  • ökkeş 04.10.2023 08:58
    Para adamı bozuyo sporculara verilen para kesilmeli geçmişe bakın hep fakir sporcular başarı getirmiş.
  • Mehmet Ali 04.10.2023 08:40
    Tadında bırakmak iyi olur
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek