Son dakika haberine göre ABD savunma bakanı yaptığı açıklamada "İsrail'e ihtiyaç duyduğu her şeyi göndereceğiz." dedi.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf, İsrail'e karşı başlattıkları Aksa Tufanı'nın ilk aşamasında 5 bin roket ve havan fırlattıklarını duyurdu. İsrail ordusu ise abluka altındaki Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığını açıkladı.

Dayf, İzzeddin Kassam Tugaylarının İsrail'e yönelik başlattığı saldırıya ilişkin yüzünün görülmediği bir videoda konuştu.

Filistin halkının yeniden devrim yaptığını ve bir devlet kurma projesine geri döndüğünü ifade eden Dayf, "İsrail'in ihlallerine karşı bir çizgi çekme kararı aldık, İsrail'e karşı Aksa Tufanı operasyonunu başlattık." dedi.

5 BİN ROKET FIRLATILDI

Aksa Tufanı'nın ilk aşamasında İsrail yönüne 5 bin kadar roket ve havan fırlattıklarını açıklayan Dayf, İsrail ile güvenlik koordinasyonunun sona erdiğini belirtti.

ABD'DEN İSRAİL'E KOŞULSUZ TAM DESTEK

Son dakika haberine göre ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin yaptığı açıklamada "İsrail'e kendisini savunması için ihtiyaç duyduğu her şeyi göndereceğiz." dedi.

Yorumlar 276 Yorum Var
  • 571 09.10.2023 13:29
    bir gün sende gönderemeyeceksin.bakalım ne zaman.bağımlı abd.özgürüm diye diktiğin özgürlük anıtı senin özgür olduğunu göstermez.artık şu para babalarının zalimce perde arkasındaki yönettiği devletten çık.adil bağımsız devlet ol.pentoğan.abd yi adil bağımsız bır devlete döndürün.yoksa paramparça olacaksınız.bu kadar bilgili olduğunuz halde hz muhammed de ve kur an a inanmamanızçokmu zor
  • Zor mu 08.10.2023 23:24
    Bizde Filistin'in tüm olmasada elimizdekilerle ihtiyaçlarını karsiliyalim
  • Kerim 08.10.2023 16:33
    Yürek gönder israil in yüreği yok
  • Hodri meydan 08.10.2023 11:10
    Lanet yagsin uzerinize abd israil.kurtulamayacaksiniz aci sona adim adim yaklasiyorsunuz
  • Yavuz 08.10.2023 10:25
    iblise tapanlar birbirini destekliyor müslümanlar sessiz
Daha fazla yorum görüntüle