Filistin tarihinin en büyük askeri herekatında öldürülen İsrail askerlerinin isimleri belli oldu. Yüzlerce kayıp var. Buna karşılık savaş jetleriyle saldırıya geçen İsrail'in hedef aldığı noktalar "terör" tartışmalarını beraberinde getirdi.

Gazze Şeridi'ne bombalı saldırı

İsrail, Gazze'ye yönelik saldırılarını gece de sürdürdü. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçakları Gazze kentinin batısında Filistinli gruplara ait askeri bir nokta ile Beyt Hanun beldesi ve Gazze'nin güney ve orta kesiminde ev ve kamu kurumlarına ait binaları bombaladı.

HABER7

Hamas’ın silahlı kanadı İzzettin El Kassam Tugayları’nın 7 Ekim şafağında İsrail’e yönelik çok cepheli taarruzu sürüyor. “Aksa Tufanı” adlı operasyonda havadan, karadan ve denizden İsrail işgalindeki topraklara giren gruplar, birçok güvenlik merkezini ele geçirdi. Çok sayıda İsrailli polis ve askerin etkisiz hale getirildiği operasyonda ilk belirlemelere göre 400 kişi öldürüldü.

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri, İsrail ordusundan üst düzey subayların esir alındığını açıkladı. Sivil rehinelerle birlikte esir alınanların sayısının 700’ü aştığı kaydedildi. İsrail kaynaklarına göre 750 İsrailli kayıp. Kassam Tugayları’nın operasyonunda kaybolan, ölen veya rehin alınan yüzlerce İsraillinin yakınları, polis ve havaalanı yakınındaki İç Cephe Komutanlığı tarafından işletilen kayıp kişiler merkezine akın ediyor.

Filistinli grupların operasyonunda ölen İsrailli askerlerin isimleri belli oldu. Çatışmalarda 26 askerin öldürüldüğünü duyuran İsrail Savunma Kuvvetleri, ölen askerlerin isimlerini yayınladı.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Hamdi Baba 08.10.2023 15:22
    Dünyanın en büyük terörist ülkesi israildir