Rusya'ya bağlı özerk bölge Çeçenistan'ın lideri Ramazan Kadirov, emri altındaki birliklerin Filistin-İsrail ihtilafında barış gücü olmaya hazır olduğunu duyurdu: "Askerlerimi Kudüs'e ve Gazze'ye barış gücü olarak göndermeye hazırım."

"Uluslararası topluma, Filistin'deki duruma ilişkin en azından bir kez oybirliğiyle adil bir karar vermeleri için çağrıda bulunuyorum. Müslüman ülkelerin liderlerine de sesleniyorum. Bir koalisyon oluşturun ve dost dediğiniz kişilere, Avrupa'ya ve tüm Batı'ya çağrıda bulunun." diyen Kadirov, "Militanları yok etme bahanesiyle sivilleri bombalamasınlar. Savaşın daha fazla tırmanmadan durdurulması çağrısında bulunuyorum. Gerekirse birimlerimiz düzeni sağlamak ve sorun çıkaranlara karşı koymak için barışı koruma güçleri olarak hareket etmeye hazırdır. Askerlerimi Kudüs'e ve Gazze'ye barış gücü olarak göndermeye hazırım" ifadelerini kullandı.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'e yönelik "Aksa Tufanı Operasyonu"nun ardından İsrail Başbakanı Netanyahu, "Savaştayız." açıklamasını yaptı. İsrail, Hamas'a savaş ilan ederken, Gazze'ye hava saldırıları başlattı.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • kenan 10.10.2023 14:23
    neteyahu zibidisi "savaştayız" diyor. "barış gücü olmaya" ihtiyaç yok, haklı ve mazluma destek vermeye ihtiyaç var, bi tarafı yiyen varsa !!