ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Netanyahu'yla basın toplantısı düzenledi. Blinken, "Karşınıza sadece ABD Dışişleri Bakanı olarak değil, aynı zamanda bir Yahudi olarak da çıkıyorum." derken, Netanyahu, "Hamas, DEAŞ muamelesi görmeli." dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail Başbakan Binyamin Netanyahu'ya, ABD'nin her zaman İsrail'i destekleyeceği sözünü verdi.

"Kendinizi savunacak kadar güçlü olabilirsiniz." diyen Bakan Blinken, "Ama ABD var olduğu sürece, asla ve asla buna gerek duymayacaksınız. Biz her zaman sizin yanınızda olacağız." ifadesini kullandı. 

Konuşmasında alışılmadık terimler kullanan Blinken, büyükbabasının Rusya'daki antisemit pogromlardan nasıl kaçtığını ve üvey babasının Nazi toplama kamplarından nasıl kurtulduğunu hatırlattı. Laik bir geçmişe sahip olan Blinken, "Karşınıza sadece Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı olarak değil, aynı zamanda bir Yahudi olarak da çıkıyorum" ifadesini kullandı:

"Ayrıca karşınıza bir koca ve küçük çocuk babası olarak çıkıyorum. Benim için Kibbutz Nir Oz'daki evlerine sığınırken öldürülen anne, baba ve üç küçük çocuk gibi öldürülen ailelerin fotoğraflarına bakıp kendi çocuklarımı düşünmemek imkansız."

Netanyahu ise ABD'nin desteğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve abluka altındaki Gazze Şeridi'ni yöneten Hamas'a DEAŞ gibi muamele edilmesi gerektiğini söyledi. Netanyahu, "DEAŞ nasıl ezildiyse Hamas da öyle ezilecektir. Hamas'a da aynen DEAŞ'a yapıldığı gibi muamele edilmelidir." şeklinde konuştu. 

Yorumlar 0 Yorum Var